www.bankpress.nu

Lätt Assistansträning

På ett lätt assistansträningspass kan du köra böj, bänk eller mark men du kan också skippa de övningarna. Ifall du kör tre pass i veckan för ett moment kan det vara slitsamt att köra hårt alla pass. Det här passet kan du själv lägga in den ansträngningen du känner att du behöver. Ifall du faktiskt kört hårt de andra passen så behöver detta pass många gånger vara väldigt lätt, nästan så det är löjligt. Man kan välja flera minder inte så tunga övningar att ta sig igenom som man kanske annars bortprioriterar för de större övningarna tar så mycket tid och energi.

Passet skulle kunna börja med ett av baslyften eller en variant på det. En variant i så fall som du behöver träna på för att den ska hjälpa det faktiska lyftet. Vet du inte vilken variant du skulle behöva träna på så fråga. Sen till det då går ju assistansövningarna in så de gör sitt jobb. Det bästa med dessa passen är om man kan få ut så mycket som möjligt av så lite vikt som möjligt.

Exempel:
Djupa boxböj: 40% 4×10
Djupa marklyft: 40% 4×10
Splittböj: 4×10
Glute-ham raise: 3×8
Bensidolyft: 4×10
Bålrotationer: 5×15

Detta är bara ett generellt exempel. Du ska göra det du har behov av och det du känner att du klarar av utan att bli allt för sliten.