2022 – Vecka 1 – Återställaren

Första träningsveckan efter en 2 veckor lång förskylning som har gjort mig halvt utslagen. Inga stordåd, men vi får kalla det för en återställare.

Pass 1: Bänkpress/Överkropp
Kom ut ganska sent till garaget vid 20.40 och passet tog ca 90 minuter. Nöjd som förstapass efter sjukdom.

Bänkpress: 

3 reps 2 set 125kg

1 reps 1 set 125kg

6 reps 3 set 100kg

Komplement:

*Skivstångsrodd flertalet set på 40-60kg 6-12 reps

*Bicepscurl z-stång 27kg-isch 4 set 6-8 reps

*Skullcruschers liggande på Bänk med z-stång 27kg-isch 4 set 7-10 reps

Träningsvärken dagarna efter detta var inte nådig, vilket fick mig att frukta lite inför veckans benpass, men också det långa konditionspasset som skulle vara dagen efter det tunga benpasset… mer om den konstruktionen av träningsveckan nästa vecka.

Pass 2: Löpning 5,94 km på 40 min 34 sekunder.

Nog bland de långsammare löpningspassen jag haft på sistone, men fanns inte så mycket kraft/flås till mer än så. -11 grader ute med snö och is överallt. Jag sprang upp till vad jag tror är ett gammalt vattentorn och sprang ca ⅓ av totala sträckan i skogen.
Kan jämföras med att jag sprang 5,88km (dock enklare löprunda) på 34min 11 sekunder innan jag blev sjuk. 

 

 

 

 

 

 

Pass 3: Blandat

Tanken var att jobba mig upp till en tung 3a i mark och göra 3 set 5nreps på lätt vikt i nakenböj (det jag kallar knäböj utan sleeves och bälte). Hade dock underskattat hur hårt förkylningen hade tagit på mig så marken blev:

60kg 3 reps 2 set

120kg 3reps 2 set

170kg 3reps 1 set

190 kg 1 rep 2 set

Fanns inte alls mycket i tanken, men det är också förståligt. Jämförelsen är att jag markade 245 kg för nytt PB för 3 veckor sedan, precis innan jag blev sjuk alltså. Gick sedan över till nakenböj. Arbetsset där blev bara:

100 kg 2 reps 3 set.

Ville bara hålla det lätt då jag insåg att det ändå inte skulle bli några bravurer idag. Sedan 7,56km på 21:09 inomhuscykling på Zwift på  enkel bana. Väldigt lätt, ville bara trampa runt för att inte stelna till i för imorgon när jag har ett längre konditionspass planerat. När jag kom in sedan kom jag på att jag hade glömt att köra lätt bänk så 4 set 10 armhävningar framför tv:n fick duga.


Pass 4: Inomhuscykling Zwift


Kom ut i gymmet ca 20.30. Målet med passet var 1-2h långt cykelpass, gjorde ett misstag att ta en bana på Zwift som innehöll en vulkan som jag skulle cykla uppför, vilket tog mig ca 29 minuter i dagens skick. Efter 1h 30 min cyklande hade jag ont exakt överallt, triceps krampade, arslet skrek och låren grät. Jag bestämde mig då för att avsluta passet vid 32,2 km.

Av en vecka som bara varit uppför var detta utan tvekan passet jag var mest missnöjd med, men det kan bara bli bättre härifrån iallafall! Nya tag väntar nästa vecka.

Daniel Dalerhult

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg