221206 Tisdag – Förkylning, antibiotika och maxreps på 157,5 kg

Det mesta jag gjort i dessa krokar är 160 kg x 20. Det var våren 2022. Det var när jag var det starkaste jag varit. Gjorde 28 reps på 140 kg, 20 reps på 160 kg och 14 reps på 180 kg. När jag bänkade 250 kg så gjorde jag mest mest 12 reps på 180 kg, hade kanske 13 den dagen. Så skulle jag peta upp 20 reps på 157,5 kg skulle jag säga att jag är nära all time stark. Sen så har vi alltid förhållanden. Mina förhållanden nu är att jag haft en förkylning och går på antibiotika. Så mitt skicka var inte super bra.

Jag är muskulärt utvilat och i skick så, men har inte riktig orken. Blir inte flåsig eller ansträngd som att jag är sjuk, bara att jag blivit lite ur form. Antibiotika gör än inte piggare heller. Ska till läkare igen fredag och se vad utkomsten blir med antibiotikan. Nu är träning inte det man rekommenderar när man tar medicin, men lågintensiv styrketräning får jag köra. Jag springer inget nu för än det är bra. Jag sprang innan och hade fått upp bra kontinuitet i det, så lite tråkigt att det blev avbrutit. Har dessutom fått hem en löpvagn vi köpte nu så kanske kan det bli ett bra uppsving.

Givetvis är detta lite skräp i maskinerier, men jag hamnade i samma sists inför EM som ändå gick bra. Inte optimala förutsättningen, men det är det aldrig ändå så bara köra. Vill man höra mer runt vad som är optimalt och inte kan man lyssna på kommande podd i tyngre kraftsport avsnitt 173. Jag och Anna-Lena Bellqvist pratar om hur träningen ser ut när man har en fullproppad vardag vis sidan av med familj och annat.

Dagens pass då! Självförtroendet som alltid på topp. Ville göra 20 reps på 157,5 kg. Dock så kände jag att kroppen hade tagit stryk av att ligga hemma flera dagar. Sov dåligt i sängen natten till söndag och vaknade med ont i vänster arm, armbåge och axel. Det gav sig under dagen men hade tydligen stelnat till. Något jag fick ta tag i under passet. Att bänka på stången gjorde jätte ont, men gick bra allt eftersom och kände inget efter.

Bänk:
120 kg 1×10
145 kg 1×10
157,5 kg 1×8
157,5 kg 1×18 fail 19/15 fail 16

Nöjde mig vid två set. Kände mig stark, men inte uthållig. Hade gjort bättre ifrån mig på tyngre vikter med färre reps.

Ståpress – Armbågarna ihop:
20 kg 3 set

Chins:
1×10

Inte mer än så. Blir mer åka nästa pass på torsdag. På fredag får jag veta om det blir mer antibiotika eller inte.

Följ alla mina pass mot SM och bli medlem på min YouTube kanal

Hitta det träningsprogrammet som passar dig: Träningsprogram

Handla hos tyngre här: tyng.re/josef_eriksson

Handla hos Nordic Fighter här: nordicfighter.com?acc=bankpressnu
(5% rabatt hos Nordic fighter med koden: bänkpressnu)

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg