Träningssummering Kvartal 1 2023 och kalender

Jag ska logga all träningsdagar/träningsaktiviteter under 2023, dels för att se hur ofta jag faktiskt tränar, men också för att se hur fördelningen av min träning är. Det jag loggar är antal träningsdagar (inte antal träningspass) och vad jag har tränat för träningsmoment på träningsdagarna. Det händer alltså att jag tränar flera olika saker per dag, tex simning på morgonen och BJJ på kvällen. Det kan även vara så att jag styrketränar och direkt efter cyklar, vilket också gör att det blir flera träningsmoment per träningsdag. Detta gör det ofta mer tidseffektivt samt att man får in flera olika saker per vecka utan att behöva tumma på att få endel vilodagar där man kan göra annat.

Jag har också loggat antalet sjukdagar. Jag räknar sjukdagar som dagar där jag tänkte träna, men inte kan träna tex pga rejäl halsont, förskylning eller feber. Det har alltså inte med sjukdagar från jobbet att göra (då det är två helt olika saker). Har jag tränat med mindre förkylning eller liknande är det alltså heller ingen sjukdag

Från 2023-01-01 till 2023-03-31 har jag alltså tränat 51 träningsdagar, vilket ger ett snitt på 3,97 träningsdagar i veckan. Under dessa dagarna har jag vid:
19 tillfällen kört styrka
17 tillfällen kört BJJ
12 tillfällen kört löpning
10 tillfällen cykling
8 tillfällen simning.
Jag har också varit sjuk totalt 18 dagar.


Är jag nöjd med första kvartalet? Svar: Ja.
Förra året från slutet av december till slutet av mars förde jag inte denna statistiken, men jag vet att jag var sjuk och skadad exakt hela tiden och övervägde här att hoppa av Ironman 70.3 i Jönköping pga alla sjukdomar Milla drog hem hela tiden + ryggproblem på det. Men nu har det inte varit så farligt, jag har som längst sprungit 15km i denna perioden, jag har lärt mig crawla långa distanser (dagens crawlpass var lite kortare under timmen i olika intervaller och då simma jag 1700 meter), cyklingen känns mycket bättre redan nu när det är långt kvar än det gjorde inför Jönköping. Något som ska tilläggas är att jag dock inte har fått några speciellt bra tider, men det är inget jag heller har siktat på atm så det känns lugnt.

Styrkemässigt känns också bra, håller mig i en basperiod där jag gör lite allt möjligt. Får utvärdera det närmare hösten sen. Jag har dock blivit sugen på att försöka ta lite olika PB i press över huvudet (pushpress, militärpress etc). Så vi får se om det går vägen.

BJJ-mässigt är jag fortfarande rätt kass, men blir succesivt bättre där också. Försöker köra 1-2 ggr i veckan och det passar perfekt med träningen i allmänhet. Det gör mig iallafall oerhört glad att vara igång igen med den biten.

Avslutningsvis så om det är en sak jag ska börja prioritera så är det att få in 1-2st extra löprundor per vecka som är 2-3km styck och ska vara jätteslångsamma. Detta kommer inte slita eller för den delen göra min kondition bättre, men det kommer garanterat stärka upp benen och skapa bättre stabilitet vid löpningen generellt.

Nedan följer min planerade årskalender med tävlingar/event so far:


6 Maj: Kolmårdstrailen; 21km skogslöpning. Ska springa med en kollega som en del av uppladdningen inför 6 sjöar.1 Juli: Challenge Vansbro. Triathlon, distanserna 1,9kmk simning, 90 km cykel, 21,1 km löpning.19 Augusti: 6 Sjöar. Ett Marathon i skogen som ska göras med kollega. Blir mitt första Marathon någonsin.


11 November: Malmö international BJJ Open. Ska tävla i ”Ultra Heavy Master 1 Blue Belt” – klassen, Alltså, +100,5 kg klassen i blåbältesdivisionen för folk i åldersgruppen 30-34 (Men dom lär slå ihop flera ålderskategorier). Har absolut noll förväntingar på det här, utan förväntar mig att jag förlorar inom 30 sekunder och att jag sedan sticker och äter hamburgare med några kompisar. Oavsett blir det en fantastisk dag

December-isch; KM i Styrkelyft. Blir enda styrkelyftstävlingen för mig i år.

Daniel Dalerhult

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg