Vecka 10: (och 9,8,7)

Här kommer ett sammandrag av vad som har tränats sen sist:

Vecka 10:
Vecka 10 tränade jag alla dagar. Det var inte planerat men blev så och det var faktiskt väldigt skönt och välbehövligt.  Det börjar äntligen gå åt rätt håll! Styrkan är fortfarande markant påverkad och ryggen är fortfarande instabil, men inget som påverkar konditionsträningen iallafall och jag kan ha ryggsäck på 25kg när jag tränar utan problem. Sakta men osäkert alltså…

Måndag: Löpning 3 km

Tisdag; Zwift banan “London Loop” (8,68 km 156 m höjd) 34 min. 

Onsdag:  Överkropps-styrketräning (minns ej vad)

Torsdag: 4 km Rucking 25 kg (45 min) 

Tog en omväg till jobbet med ryggan och duschade sedan och bytte om på jobbet. Riktigt skönt att vara på plats på jobbet direkt när passet avslutas, normalt sett brukar jag mellanlanda hemma först, men detta sparar helt klart endel tid. Blir mer av det framöver. 

Fredag: 6km Rucking, 20 kg rygga + Barnvagn.
När både dotter ochr fru behöver sova är detta ett perfekt sätt att få lite träning. Min fru får lite egentid och sova själv, mitt barn får sova i sin vagn och jag får träna. Kan det bli bättre?

Lördag: Styrketräning

Apollon-mark 8 reps 3 set 80kg, 8 reps 1 set 90 kg
Bänkpress med stopp: 10 reps 1 set på : 60, 70, 80 kg sedan 8 respektive 6 reps på 90
Airsquats 10 reps 4 set
Skivstångsrodd, tom stång med 2 sekunder paus i toppläget: 10 reps 4 set
Enbens tåhävningar mot 40 mm matta

Söndag: Zwift: Banorna “Greater London flat” (14,1 km, 184m höjd) på 39 min och “Tick Tock” (19,6 km, 59 m höjd) 40 min.


Vecka 7-8-9

Veckorna 7-8-9 hände i princip ingenting.

Vecka 7 har jag inte ens ett minne av, så jag kan inte säga något om den veckan.

Vecka 8 kände jag att det var dags att faktiskt lyfta nått av värde sedan ryggskadan, så jag bjöd över mina kompisar Erik och Albin bara för att jag inte skulle kunna mygla mig ifrån träningen. Vi körde lite blandat, tex stående axelpress, apollonmark och säck. Det jag var mest nöjd med det passet var att jag klarade 140 kg apollonmark med överhandsgrepp. Tanken är att köra mycket apollon överhandsgrepp ett tag framöver just för att greppet ska bli den begränsade faktorn så jag inte börjar jaga vikter för snabbt med ryggen som fick sig en ordentligt törn i början på året. Utöver det minns jag inte vad jag tränade mer den veckan

Vecka 9 var jag i skåne hela veckan så jag gjorde två pass den veckan. Två löppass på 2 respektive 3 km och efter 2km passet stannade jag vid ett utomhusgym och tränade lite olika saker med min syster.

Mot mer intressanta träningsveckor framöver!

Daniel Dalerhult

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg