201218 Fredag – 100 kg Maxreps bänk

Bänkpress:
100 kg x 48/40/40 = 128 reps

Sälrodd:
100 kg x 15/12/12

Doug Young Press:
50 kg 1×8
60 kg 1×6
70 kg 1×6
50 kg 3×10

Facepulls:
25 kg 4×20

Fortfarande låg volym i bänken, men den sliter hårt! Jag är inte ute efter att göra så mycket jobb jag kan i bänkpress. Jag vill göra det jag behöver. Att göra 3 set  nu är något som sliter mer än vad 6 set gör när jag är i form. Det finns alltid en gräns för när träningen blir för mycket, men även för lite. Just nu tror jag att tre set all out en gång i veckan med två dagar vila från bänken är vad som ”räcker”. Med räcker menar jag att gör jag två är det lite för lite, gör jag 4-5 set gör det de samma bara att jag behöver mer återhämtning så jag inte är i det skick jag önskar till nästa pass. Skulle jag göra 6-8 set hade jag istället behövt vila tis-ons innan jag var i mitt önskvärda skick.

När jag återgår till fem maxreps set som jag kör normalt vet jag inte exakt. Det kommer bli när jag dagen efter inte känner en viss grad av träningsvärk i brösten och framförallt två dagar efter inte har träningsvärk alls. Det kan dröja ett par veckor innan dess, men under tiden kommer jag utöka ett set per vecka varje måndags pass. Denna veckan var det 4 set, nästa blir det 5 och sen 6. Där efter håller jag mig till seten och höjer vikten lite lite för varje vecka.

Testade även nya bänkpress t-shirten från tyngre på passet. Fästet är då inte att klaga på. Det är verkligen en nivå upp från förra modellen som ändå hade fäste. Nu är jag inte jätte beroende av att hå extra fäste på t-shirten då vi har bra bänkar på klubben. Dock så skadade det ju inte och kanske börjar köra med det max reps passen för optimera förutsättningarna något mera. Vill ni kolla vad det är eller köpa kan ni klicka HÄR eller på bilden med t-shirten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg