210723 Fredag – 215 kg med stopp

Första passet i bänk på två veckor. Träningen har blödigt sen maj, men nu skulle jag försöka komma igång och det verkar som det blir bänk VM i slutet av oktober. Det betyder att jag måste börja träna nu. När jag släppte träning i maj/juni så var det med vetskapen om att det inte skulle bli internationella tävlingar. Nu är det andra bud. Troligen blir det VM i Litauen i slutet av oktober och jag borde, vara med och jag borde göra mer än tidigare. Så ja, det var dags.

Bänk med stopp:
160 kg 1×1
180 kg 1×1
200 kg 1×1
210 kg 1×1
215 kg 1×1

Ja 215 kändes tungt, kanske 220 hade gått, men det hade inte ändrat på så mycket. Efter bänken blev det 18 chins med neutralt grepp. Det är det mesta jag gjort på länge. Troligen för jag kör ryggen rätt hårt när jag kör den så jag är alltid nedtränad så när jag nu var utvilad kom det flera.

Första veckan tillbaka blir att smyga för att inte dra på sig någon skit. Jag kommer lägga all fokus på att få in volym nu under augusti och stora delar av september sen se vad som finns. Jag har väldigt bra koll på var mitt max ligger även om jag gör ett set med över 30 reps. Så gör jag 30 reps på X vikt kan jag ganska säker veta vilken vikt jag kan träna mot att räkna med på VM.

Mot 250 kg bänk satsningen tar ju med lite extraliv nu när jag kör på och mot tävling. Målet är ju 250 kg på tävling, det kan komma i år.

Josef Eriksson

Tyngre Shakers
Barebells Mixlåda
Jordgubbsgröt
Tyngre Styrkelyft T-shirt
Tyngre väska
8-pack magnesium klossar
Rött Gummiband
Tyngre Shakers
Barebells Mixlåda
Jordgubbsgröt
Tyngre Styrkelyft T-shirt
Tyngre väska
8-pack magnesium klossar
Rött Gummiband

Liknande inlägg