211231 Fredag – 242,5 kg bänkpress

Ja, det var inte igår senaste jag lyfte det mesta jag lyft i bänk. Det var senast november 2015 och då var det 240 kg tng. Hade jag haft den mentaliteten nu så hade nog 250 och säker mer åkt upp. Hur som blev det 242,5 kg orimligt fort. Tanken var inte att gå för PB idag heller egentligen. Jag ville göra något tyngre med stopp, först var väl tanken 220 kg x 3 med stopp, sen efter jag gjorde 200 kg x 3 i uppvärmningen så tänkte jag att idag gör jag 250 kg.

Bänk:
140 kg 1×3 stopp
160 kg 1×3 stopp
180 kg 1×3 stopp
200 kg 1×3 stopp
220 kg 1×1 stopp
242,5 kg 1×1 stopp
250 kg 1×0 stopp MISS

Sen blev det inget mera. Anledningen till varför jag körde tunga stoppbänkar var för jag är så ned körd i min högra rotatorkuff. Fick en bristning i en av musklerna för ett år sen och har inte hämtat mig ännu. Jag har inte kunnat träna upp det då bänken varit nog med belastning för den så allt annat har blivit för mycket. Nu efter VM körde jag på med träning och FU bänk, vilket visar sig vara för mycket. Därför satta jag ner fötterna i bänkpress tidigare än tänkt. Tänkte köra FU hela 2021 ut mer eller mindre, men jag orka inte hålla skulderbladet på plats. När jag körde med fötterna i kändes det mycket bättre, även om jag fortfarande var sliten.

Efter mitt pass 27 januari hos Andreas Henning var  det värre. Jag körde tre set på 90 kg med medelgrepp och fötterna i luften. Lätta kontrollerade set, men det var jätte ansträngande för skulderbladet och efter det var jag väldigt öm. Där av välde jag lägre volym, tyngre vikter och stopp. Lättare att kontrollera lyftet då så skuldran inte glider ut. Dock så hade jag nog behövt vila halt och inte gjort detta passet eller det innan detta heller.

Men, men jag får försöka lösa detta med.

Stötta mig mot VM genom att handla hos tyngre genom denna länken: tyng.re/josef_eriksson

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg