220129 Lördag – Maxreps bänk

Denna helgen kom Karl Malmberg och Thomas Edvinsson och hälsade på. Där av landade detta passet på lördagen tillsammans med dem. Vi var ett gäng som bänkade på, bla Rasmus Sarwien delade bänk med oss. Sen rann det ut i lite kompletterings övningar och grepp mätning som mäter tryck. Efter att Karl hört vad Tobias Sporrong klämde i Tyngre Kraftsport tyckete han vi alla skulle testa. Jag själv hade ett väldigt jämnt grepp på 76,4 och 76,6 på höger och vänster. Bäst var Kalles grepp på ca 87, då både höger och vänster. De övriga låg lite längre än oss och hade även större differens på höger och vänster.

Kul parantes till det är att jag och Kalle är både vänsterhänta, men har jobbat med båda händerna hela livet så gott vi kan. Till det även inte kört med remmar utan alltid använt greppet i övningar. Då med undantag att jag har en rem i marklyft ibland. Som vänsterhänt så tvingas man mer eller mindre in lite mer att använda högern än en högerhänt tvingas in att använda vänster. Så att vi aktivt fått jobba båda två med båda händerna samt tränat greppet i många år i gymmet har nog varit bidragande till greppsymmetrin.

Sen testa vi med att curla en kettelbell. Då att man startar med den i handen med botten pekande från en. Så avståndet mellan armbåge och ketelbell är så långt det går. Man starta med armen liggande på en bänk eller i vårat fall en revers hyper. Så som på ett bord horisontellt. Sen ska man curla upp den så botten pekar mot taket. Riktigt tuff övning Tobias Sporrong kör reps på 16 kg med. Jag och Kalle var bäst även här, men jag lyckade, tack och lov slå honom. Jag fixade 12 kg på båda armarna och han var nära med 12 kg, men klarade 10 kg.

Passet då…

Bänk:
100 kg 1×10
110 kg 1×10
120 kg 2×10
120 kg x35/30/25

Dala trcieps:
30-50 kg, 4 set 8-15 reps

Snedrodd:
20 kg 3 set med kontaktreps

Latsdrag:
3 set

Stångcurls:
30 kg 4×15

 

Stötta mig mot VM genom att handla hos tyngre genom denna länken: tyng.re/josef_eriksson

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg