Sverige På EM i Tyngdlyftning – Dag 2

Anna Fomina

115 kg stöt

Det är fjärde dagen på EM i tyngdlyftning, men andra dagen för svenskarna. Den tredje svensken ut på EM var Anna Fomina, Sörby BOIS som startar i A-gruppen. Anna tävla i klass -71 kg men vägde bara 67,82 kg. Hon har haft det tufft en tid innan EM. Skadebekymmer som hämmat henne otroligt i sin träning med nervproblem. Dock har hon sista tiden kunnat köra på och har varit i riktigt god form inför EM. Hon känner sig explosiv och stark när hon tar sig ur sin bästa tränings period någonsin in till EM.

Hon gick in på 86 kg i ryck som hon satte. I andra trodde hon att hon skulle gå ut på 90 kg, men någon misskommunikation skedde mellan henne och coachen så det blev 87 kg. Hon satte även det lyftet och bara några snabba minuter efter sitt första ryck. Anledningen bakom att gå 87 kg direkt efter 86 kg är något oklar ur flera aspekter. Det var inte så att 86 kg såg ut som det fanns 1 kg till sen på allt det att hon själv var ytterst omedveten om att hon skulle gå på 87 kg. Sen dröjde det läänngee innan det blev dags för tredje rycket. I sista rycket skulle det lastas 95 kg och med flera mellan 87 och 95 kg så tog det tid! Nästan 20 minuter efter att hon gjorde 87 kg var det dags för 95 kg men de hade nog all luft gått ur henne för rycket. Anna ger 95 kg ett försök men misslyckas. Det var bara att bita ihop och ladda för stöt.

Coachen lämnar in 95 kg i ryck efter 87 kg i andra

I stöten går Anna in på 109 kg som hon får med sig. I andra går hon för 115 kg. Hon sätter sig och hämtar upp den i botten med en halvtung resning, men tar sig upp. I överstöten så skjutsar hon på bra och får den på raka armar när hon står i spliten. Tyvärr så orkar hon inte låsa utan stången faller från det läget. I sista går hon för 116 kg men redan i vändningen missar hon. Så ut att bli framtung och tappa där av stången framåt.

Totalt blev det 196 kg för Anna Fomina och en 16e plats av 26 startade. Vi får hoppas att hon kommer igen efter detta och kan visa upp sin form hon inte lyckades visa upp på EM inom snar framtid.

 

Vill du stötta hemsidan kan du handla från tyngre HÄR

Josef Eriksson

Ett svar till “Sverige På EM i Tyngdlyftning – Dag 2”

  1. […] Sverige På EM i Tyngdlyftning – Dag 2 […]

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg