Vecka 3 – Well This Sucked

Pass 1: Bänk

Bänkpress:
100 kg x 5
120 kg x 2
130 kg x 2
135 kg x 2
140 kg x 2
145 kg x 1 samt en failad rep
105 kg x 7reps 3 set

Skivstångsrodd:
40 kg x 12
45 kg x 12
50kg x 12 reps 2set

Bicepscurl:
Z stång + 20 kg: 10 reps 3 set

Skull cruscher liggande:
Z-stång + 20kg 8 reps 3 set

Väldigt bra pass, lite synd att jag boomade andra reppen på 145, men den kommer nog snart. Har varit mycket träning senaste månaderna på tygre vikter, vilket har gett resultat framförallt i form av viktvana. Har nästan varit 130kg + varje tungt pass senaste 3 månaderna, vilket verkar fungera bra. Jag tror inte 155kg touch n go i bänk är alltför långt bort.

Pass 2: Zwift 15,8 km 50 min 308m stigning

Veckans korta konditionspass fick bli cykling inomhus. Jag valde banan NYC High Line. Passet var det inte mycket att säga om förutom att jag hatar dessa jäkla stigningar i Zwift, men det är väl lika bra att man vänjer sig då jag vet att Jönköpings halv-ironman ska vara lite backig. Det som var väldigt gött detta passet var att jag hade nya trådlösa in ear lurar (Jabra Elite 75) som blockar rätt mycket ljud utifrån, vilket var underbart då Smart-Trainern jag cyklar på (Elite Tuo) låter endel. Jag fick reda på denna veckan att min pulsklocka Coros Pace 2 tydligen fungerar att ansluta till Zwift, så det ska bli kul att koppla ihop ytterliggare en enhet till nuvarande teknik-cirkusen när jag cyklar inomhus. Mer data är alltid bättre.

 

Pass 3: Well This Sucked

Skulle göra tunga 2or i mark idag, lätt böj och lite bänk.
Det blev ett morgonpass, var ute ca 09.00 i garaget. När jag var på 120kg i mark kände jag att det inte var en bra dag, men man har ju haft fel förr. Jag gjorde sedan en 2a på 170, vilket var orimligt tungt. Höjde till 200 och där tog det tvärstopp. Jag blev arg, gjorde ett försök till med samma resultat. Jag var såpass arg då att jag bara lämnade stången med vikterna på och bara gick in. För er som inte känner till det har min rygg bråkat med mig i ca 12 år snart, ibland är det ett mindre problem, ibland ett betydligt större. Mitt 1RM i mark och böj därför rätt oberäknelig även efter en toppning. Vill det inte sig så vill det inte.

Efter att passet funderade jag på hur jag nu skulle få ihop veckans pass och beslutade mig för att springa på kvällen, men när kvällen kom hade jag såpass ont i ryggen att springa inte var att tänka på.

 

Pass 4: 6km Barnvagnspromenad (Hardcore)

Ryggvärken höll i sig över natten och är såpass illa att jag inte kan springa eller köra vettig styrketräning idag. Men det är ju bra att röra på sig så en rejäl barnvagnspromenad fick det bli iallafall. 6km på 1h 7 min. I efterhand skulle jag nog bara gått 4 km för dom sista 2 km gjorde lite väl ont.

Nästa vecka får det bli lätt träning med kettlebells och lite annat för att få kroppen att fungera någorlunda igen, jag måste också få till ett vettigt löppass snarast möjligt för det var för länge sen sist. Att det med ryggen hände nu känns väldigt segt då jag inte kommer kunna få resultaten jag ville på klubbens mockmeet om 2 veckor och utöver detta måste jag kunna accelerera konditionsträningen både i intensitet och distans. Men ja, det är bara att inse läget och jobba vidare.

Daniel Dalerhult

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg