Vecka 4: Från illa till värre

Så, förra veckan fick jag väldigt ont i ryggen efter ett misslyckat marklyftspass. Mina ryggproblem sträcker sig ca 12 år bakåt i tiden så det är inget nytt problem, men ca 1 gång om året kan ryggen bli väldigt irriterad av diverse anledningar. Hur som helst brukar det bli avsevärt bättre inom 3 dagar, men detta har hållit i sig över en vecka nu och håller fortfarande när jag skriver detta söndagen 30/1. I måndags-tisdags var jag hemma från jobbet pga smärtan, nu i efterhand hade det nog varit bättre att vara sjukskriven hela veckan istället. Smärtan strålar ut i båda benen, att resa sig från sittande är oerhört smärtsamt osv.

 

Kort sammanfattning: Det suger.

Men, man får göra det man kan helt enkelt, lite rörelse om det ändå är minimalistisk mycket bättre än inget alls. Jag är Fysioterapeut och jag tror att dom nämnde något i den stilen under min utbildning.

Hur som helst.

Pass 1, Onsdag: Rehab

Tanken med passet var att inget fick göra ont. Jag lyckades göra följande övningar (två övningar samtidigt i någon cirkeltränings variant) innan ryggen kaosade ut i goblet squat och det gick från illa till värre:

Good mornings med rött gummiband: 10 reps x 4

Platt FU bänk med apollon 50kg: 10 reps x 4
Kettlebell marklyft 2st 12kg: 10 reps x4
Kettlebell rodd 2st 12kg: 10 reps x 4
Kettlebell sittande axelpress 2st 12kg: 8 reps x 2
Kettlebell Goblet Squat 16 kg: 8 reps x2

Pass 2, Fredag: Promenad 4km

Exakt det som står. En promenad på 4km utan packning.

Pass 3, Lördag: Promenad 3,16 km
Inget nytt under solen här.

Pass 4, Söndag: Marklyft

Nä jag skämtar bara, promenad igen! Först en promenad på 3,32km och efter några timmar gick jag en mindre promenad på ytterliggare 1 km

Ska man säga något positivt så är det just att jag har tvingat mig ut på promenaderna. Under en vecka där jag alltså knappt kommer upp från soffan pga smärta har jag ändå varit ute och promenerat totalt 11+km.

Målet nästa vecka är att jag ska kunna leka med min dotter på golvet igen.

Daniel Dalerhult

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg