V. 36 – Serie 3

I helgen var jag iväg och tävlade på serie 3 i Gävle. Inför tävlingen låg fokuset i träningen på att få till ett bra utförande i samtliga lyft för att uppnå en bra position där jag kan få ut optimal kraftutveckling. Jag har haft en dålig period i böjen där stabiliteten försämrats och vi var osäkra på hur mycket jag skulle klara av att lyfta på tävlingsdagen. Ingången blev 152,5 kg vilket var en säker vikt men som på tävlingsdagen kändes väldigt tung. Andra lyftet på 160kg kom upp och även det med extra ansträngning. Vi valde 165kg i sista vilket var tangerat tränings PB och 10kg tävlings PB. Lyftet genomfördes och blev godkänt trots dåligt utförande från min sida men jag är ändå nöjd över vad jag fick ut i böjen utifrån dagsformen. Som tyngst lyfte jag en etta på 152,5kg inför tävlingen.

Bänken hade rullat på bra inför tävlingen och jag visste att styrkan fanns där men som en konsekvens av att jag ligger på gränsen i djup så valde vi en säker ingång på 100kg. Lyftet blev godkänt 2-1 och vi höjde till 105kg i andra. Den röda lampan från ena sidodomaren gjorde mig mer osäker på djupet vilket resulterade i ett riktigt dåligt utfört andralyft. Jag ändrade min position och lyckades få en vridning i stången samtidigt som jag placerade den fel och lyckades därmed inte pressa. Jag gick om på 105kg i sista lyftet och korrigerade mina misstag i andra genom att köra på samma set up och utförande som i första lyftet. Resultatet blev ett väldigt lätt lyft men som tyvärr blev underkänt av båda sidodomarna på djup. Kapaciteten låg uppskattningsvis runt 110kg om jag hade fått ut min fulla kapacitet för dagen.

Marken har varit det lyftet som jag har fått jobbat hårdast med att hitta en bra teknik och sedan få ett konsekvent utförande. Som tyngst gjorde jag en etta på 162,5 kg inför tävlingen. Ingången var den procentuellt sett lägsta hittills på 155kg för att spara på krafterna. Andra lyftet blev 170kg vilket rörde sig bättre än tidigare. Till sista lyftet valde vi 180kg vilket innebar 2,5kg över tränings PB och 7,5kg över tävlings PB. Efter 12 jobbiga och skakiga sekunder lyckades jag låsa ut lyftet och fick det godkänt tack vare att jag behöll tålamodet och inte började hjälpa till med låren när stången inte rörde sig. Därmed fick jag ut precis det jag hade för dagen i marklyftet.

 

Knäböj

152,5

160

165

Bänkpress

100

105 fail

105 underkänt djup

Marklyft

155

170

180

Total 445kg (+17,5kg)   BW 70,65kg

 

Nu väntar styrkelyfts DM den 11e november. Fokus i träningen kommer att ligga på ett konsekvent utförande i samtliga lyft. Jag kommer att behöva hitta tillbaka till stabiliteten i böjen för att kunna få ut den styrka jag besitter. I bänken kommer vi att träna på en ytterligare djupare bänk. Det utförande jag haft senaste året har godkänts både under JSM i styrkelyft och bänkpress men för att vara på den säkra sidan kommer vi att jobba lite djupare. I marken måste jag fortsätta träna på att hålla positionen kontinuerligt och sedan förbereda mig på ett till otroligt långt och tufft lyft i sista marken om 8 veckor.

Framöver kommer ni att kunna ta del av min träningsjournal här på Bänkpress.nu där jag kommer att uppdatera om såväl träning som tävlingar. För information började jag tävla i styrkelyft för ett år sedan efter att ha styrketränat sedan årsskiftet 2022. Jag har bakgrund inom ridsport vilket jag för närvarande utför enbart på hobbynivå för att kunna satsa fullt ut på styrkelyft där jag tävlar som junior i klass -76.

 

 

 

Livia Blomqvist

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg