Vilket knäböj program passar dig?

Vilket knäböj program passar dig?

Vad gäller rena färdiga knäböjsprogram har jag bara skrivit ett. Dock är det i särklass det största träningsprojektet jag gjort. Utöver färdiga träningsprogram för knäböj har jag tränat flera på ungdoms, junior och senior nivå till stora böj bedrifter. Svenska, nordiska, europeiska och till och med världsrekord har slagits. Samma metodik som använts för deras träning används också i detta programmet.

 


Mot 200 kg knäböj

Mot 200 kg knäböj är ett program som var menat för Viktor Söder i en satsning att gå från hans PB på 150 kg till 200 kg på 21 veckor. Till detta fick också alla som villa vara med på programmet. På så vis blev detta det största träningsprojektet jag gjort. I över 21 veckor så skulle Viktor med många flera göra sitt yttersta för att öka i knäböj. En till sak med programmet är att det är mycket marklyft. Trotts att marken sågs som sekunder här så ökade deltagarna massor där med.

Hur långt är programmet?
21 veckor, men uppdelat i tre delar. De olika delarna är på 8, 7 och 6 veckor. Varje del avslutas med en maxning så vill man bara köra första delen går det.

Hur många pass är det?
Det är tre pass i veckan.

Vilken utrustning behöver jag?
Knäböjsställning, stång, viktkakor, en box att sitta på där du kan sitta i godkänt djup, bänk, ryggresare (kan ersättas med bänk och omvända benlyft), Gummiband av olika styrka*

Vem passar programmet?
Programmet passar mer eller mindre alla. Viktigt bara att du har börjat träna knäböj och lärt dig teknik. Så när du tränat knäböj en månad så kan du hoppa in i detta program. Jag tror även att detta programmet fungerar för att nå nationellt som internationell konkurrenskraftiga vikter.

Om man måste jobba på sin teknik, bör man köra programmet då?
Om du har rörligheten nog för knäböj och motoriken kan du successivt med detta program vaggas in i en bättre teknik. Flera som körde detta programmet fick bättre teknik i knäböj som marklyft.

Hur mycket ökar man?
När det kördes på en testgrupp på 70t så var det 98,5% av deltagarna som ökade med 21,31% i knäböj. I marklyft så Ökade 15,79%. Detta då under hela programmet.

Hur många gånger man kan köra programmet?
Det här  är ett långt och över dessa 21 veckor hinner det bli enformigt. Man kan absolut köra om detta flera gånger, men kan bör ta en period med något annat i några veckor till månader emellan. 

Läs mer om 200 kg Knäböj här!

Du hittar Mot 200 kg Knäböj här hos tyngre

 

Josef Eriksson

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg