Power Unlimited – Filmen

Power Unlimited

Power Unlimited är en styrkelyfts dokumentär från 2007. Ett par styrkelyfts entusiaster som på amatör nivå lyckades sätta ihop en välgjord dokumentär för att presentera sin inbitna pension till lika så utövarnas. Dokumentären är väldigt aktuell för sin tid samtidigt som en berättar om staren av styrkelyft. Nu täcker inte dokumentären allt av det som så var aktuellt. Saker som doping, förbunds splittring, utrustning mm. Även om det idag med gäller så hade det en annan vinkling då.

Något som ändå lyfts är hur man vill in i OS. Allt många lyftare känner att det är viktigt för dom. Hur vissa kan gå från ett förbund till ett annat om det var för OS. Hur de enbart etablerade bänkpressar kan börja böja och marka för att vara med på OS. Sen lyfts där igenom hur IPF är kärnan för internationell styrkelyft. Det är där man kan på seriös nivå mötas över nationella gränser, men inga pengar finns. Då finns istället proffstävlingar i förbund som WPC. Proffstävlingar har alltid funnits i styrkelyft, mer eller mindre. Sen har det varit i olika utsträckning i olika förbund.

Dokumentären är väldigt i sin tid. När den kom var den tilltalande på sitt sätt för oss som lyfte skrot. Idag fungerar den nog mer som en film där man får se hur saker var förr och delvis än är idag. Den ger en bredare syn på hur styrkelyft ser ut i USA, nu och då. Man kan se dokumentären i länken nedan till och med januari 2024.

För mer:
https://power-unlimited.sellfy.store/

Vi får se hur ikoner som:

Larry Pasifico
Kirk Karwoski
Scot Mendelson
Mark Bell
Becca Swanson
Gene Rychlak
Rickie Dale Crain
Dave Waddington
Joe Ladiner
Priscilla Ribic
Ed Coan
Bev Francis
Scot Cartwright
Scott Smith
David Ricks
Mike Lambert
Gary Frank

Josef Eriksson

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg