SUMMERING AV VECKA 48

VECKA 48 2023

Efter ett milt uppehåll i träningen efter järnvägspressen så var man tillbaka. Första veckans träning bjöd på allt, då över och underkropp med löpning. Jag bestämde mig för att springa 5 km varje dag denna veckan oavsett vad. Detta för att jag ville jobba upp min träningsdiceplin. Jag hade veckan efter järnvägspressen blivit lite tal och bekväm märkte jag så att tvinga in 5 km löpning varje da oavsett vad krävde lite. Speciellt med tanke på att det blev väldigt kallt och kom massa snö.

Varför jag ville springa 5 km var av rent disciplin. Att springa då och då och när man känner för det är en sak, men att få in det med annat när det inte passar eller man är trött är något annat. Exempel på detta är onsdagen då jag gick upp 5:30 och var hemma själv med grabben till 22:30. När min fru kom hem fick jag e mig ut i -8 grader och snö. Det kanske inte är bästa ur en tränings aspekt, då hade vilan och sömnen i detta skede varit bättre. Problemet är att just det och annat rättfärdigar jag runt mig detta. Det handlar inte heller om att jag offrar sömn varje natt för att sprina. Det handlade om en natt, något som troligen gjorde att jag sen sov bättre då och natten där på alla fall. Sen när helgen kom och det var full aktivitet var det bara ställa klockan och gå ut på morgonen innan de andra vakna.

Det jag kände med detta efter bara några dagar är att jag lättare utan att behöva anstränga mig ”tog mig i kragen”. När vi inte dukar upp alternativ så blir det inte så svårt att göra det man ska. Jag rekommenderar nog alla att i perioder öra samma sak. Det måste då inte vara att springa 5 km varje dag. De kan vara att gå upp tidigare än vanligt och gå ut och gå det första man gör. Det är säsong för det med nu. Att gå från en varm säng ut i kylan bygger karaktär.

I gymmet så blossade jag på med min träning. Inga resultat att prata om, men jag är igång. Vad gäller överkroppen känns allt bra. Underkroppen där emot lider lite ännu. Då gäller det mitt vänsterknä jag i somras överbelastade med Platz-böj. Jag la all stress på framsida lår och knä sen har ja inte hämmat mig helt från det. Dock är det mycket bättre nu än när det var som värst. Jag håller på med lite rehab för det som känns lovande. Tyvärr jag jag inte göra några varianter på böj eller en bens övningar fullt ut ännu.

I marklyftet brottas jag lite med mina krämpor som kommer från nacken. Ja trodde jag var kvitt det, men icke… Kommer grotta mer i den saken och återkomma med ifall man kommer fram till något i den saken.

Utöver det är det nog inte så mycket. Hoppas kunna köra på under december månad fullt ut med överkroppen alla fall. Underkroppen får väl cruisa och jag får göra vad jag kan. Kommer nog fortsätta med en del skogspromenader med viktväst också. Passa på när det är ljust och inte så blött i skogen.

Köp din viktväst här: https://www.nordicfighter.com/militarviktvast-mtlrsvst/?acc=bankpress.nu

Josef Eriksson

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg