Sverige På EM i Tyngdlyftning – Dag 1

Jenny & Daniela

Det är dag tre på EM i tyngdlyftning för svenskarna, men själva EM började redan i lördags, den tredje april. Den svenska truppen består av Jenny Adolfsson, Daniela Gherman, Anna Fomina, Patricia Strenius, Paula Junhov Rindberg och Hampus Lithén.

 

Jenny EM 2019

Idag tävlade då Jenny Adolfsson och Daniela Gherman i klass 64 kg. Jenny, Stockholms AK startade kl 11.00 lokal tid i Moskva i B-gruppen. Jenny har visat god form under träningen som lett upp till EM. Ryckt 90 kg på träning som är över tävlings PB samt tangerat tävlings PB i stöt på 110 kg. Vid EM idag gick hon in på 82 kg som följdes upp med 85 kg sen ett sista ryck på 87 kg som hon med klarade. Efter rycket låg hon trea. I stöten gick hon in på 103 kg som hon fick med sig. I andra missade hon på 108 kg som hon plockade upp och fick med i tredje. En total på 195 kg som ledde till en tredje plats i B-gruppen.

I A-gruppen senare under dagen startade Daniela Gherman, Sörby BOIS. Träningen för Daniela har onekligen gått bra inför EM med flera starka resultat på träning. Bland dessa en stöt på 116 kg och ett ryck från bockar på 106 kg. Daniela öppnade på 95 kg i ryck hon lätt kastade upp på raka armar men tappade det i sittet. Snabbt fick hon gå om på samma vikt i andra försöket och satte det med lättja. Innan hon fick komma ut på sitt tredje försök var det flera ryck som skulle göras så det blev en lång väntan. Väl när det var dags på 98 kg gick det inte, kanske den långa väntan spelade in.

Daniela inför första rycket

 

Med ”bara” 98 kg i rycket hade hon nog tappat lite fler kilon inför stöten än hon hoppats. Med bara ingångsvikten på 95 kg hade hon det näst lägsta rycket i A-gruppen. Två ryckte 94 kg. Hon gick in på 110 kg i stöt. Det var en  tung vändning, men något lättare överstöt. I andra och tredje gav hon sig på 115 kg som tyvärr inte ville sig. Hon vände det, men tog sig aldrig upp med vikten från sittande läge. Totalen för Daniela blev 205 kg.

Jenny Adolfsson slutade på en 12.e plats totalt och Daniela Gherman blev 9:a

Imorgon kan vi se Anna Fomina på Eurosport i A-gruppen kl 16.00

 

Stötta den här hemsidan genom att handla hos Tyngre genom denna länk: tyng.re/josef_eriksson

Behöver du magnesium till träningen? Eller kanske rakt av ett par dragremmar? Tyngre har massor med personlig träningsutrustning du kan ha med i träningsväskan. de har även träningsväskor!

Josef Eriksson

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg