Sverige på EM i Tyngdlyftning – Dag 5

Hampus Lithén

Då är det sista dagen på EM i tyngdlyftning och det är dags för herrarna i supertungvikten. Alla utom en i svenskatruppen har tävlat och kvar står då den ena herrlyftaren, Hampus Lithén. Hampus tävlar för HAK Greppet i Helsingborg men bor utanför Nyköping. Vad gäller Hampus träning inför EM så ska han ha gjort över 355 kg i totalen på träning under vintern. Sen även hans 205 kg stöt han gjorde för att kvala. Hampus startade i B-gruppen för +109 kg herrarna och vägde in på 143,46 som var över 30 kg lättare än Lasha Talakhadze, vinnaren av klassen med bla nytt världsrekord i ryck och total.

Hampus går in på 152 kg i ryck som åker med fint och blir godkänt. I andra gör han 156 kg som även det åker med! I sista rycket går han på 159 kg som är ett kilo över personbästa på tävling. Tyvärr vill det sig inte denna gången och Hampus får nöja sig med 156 kg i ryck. Det ger honom en sjunde plats i B-gruppen efter rycket. I stöten då som kanske är lite mer av Hampus gren så går han in på hela 195 kg. Som tidigare nämnt gjorde han 205 kg i EM-kvalet i träningslokalen och har gjort som bäst innan på tävling 204 kg. Den vikten gjorde han i början av 2020 innan allt stängdes ner.

Han gör ingången på 195 kg och får två vita lampor och en röd. Oklart var av den röda lampan, men kanske hade det med kontrollen efter överstöten att göra i väntan på nedsignal. I andra går han på 205 kg som kommer resultera i tävlings PB men även svenskt rekord! Han gör hela lyftet, men möts denna gång av två röda lampor och en vit. Om det var något ovisst med hur vida han kontrollerade vikten efter han stött den som gjorde att han fick en röd lampa på 195 kg så kan det mycket väl vara samma orsak som gav honom två röda det här lyfter. I sista lyftet går han ut på 207 kg. Viktvalet baserat på motiveras på tyngdlyftningsförbundets hemsida till att man ville ge Hampus mer tid att vila. Tyvärr räckte inte den vilan eller så var bara Hampus inte stark nog för det idag för 207 kg inte riktigt hela vägen. Dock var det ett bra försök och missen kom först i överstöten.

Hampus slutade på en 16e plats totalt vid EM med en total på 351 kg.

Sverige På EM i Tyngdlyftning – Dag 4

 

 

Josef Eriksson

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg