Sverige På EM i Tyngdlyftning – Dag 4

Paula Junhov Rindberg

Då är det fjärde tävlingsdagen för svenskarna på EM och Paula Junhov Rindberg, Stockholms AK startar i B-gruppen för klass 87 kg. Paula har tränat på så gott hon kunnat inför EM. Hon har en ryggskada att dras med som ibland är bättre och sämre. Under hösten har den varit lite bråkigare, men hon har lyckats jobbat sig runt det. Sista veckorna är har hon varit uppe och ryckt 96 kg på träning och så även en stöt på 111 kg. Värt att tillägga med att hon är riktigt stark i striktpressarna och gjorde nyligen 70 kg i strikt ståpress. Hennes tävlings bästa är 98 kg i ryck, 117 kg i stöt och en total på 212 kg. Skulle hon lyckas tangera sina 212 kg ska hon kvalificera sig för VM.

I första rycket går hon in på 92 kg som hon plockar med sig relativt lätt, men lite vingligt i sittet. I andra går hon på 95 kg och vid det här laget har de flesta i B-gruppen redan gjort alla sina ryck. Hon gör 95 kg i andra men för det underkänt med 3-0 av domarna. I tredje försöket blir det omförsök på 95 kg och eftersom ingen annan ska lyfta på samma vikt efter henne blir hon efter sig själv. Så det är mer eller mindre bara av flaket för att gå på det igen. Denna gången gör hon ett bättre försök och för med två vita lampor av domarna, godkänt lyft! Med 95 kg så blev hon två i ryck i B-gruppen.

I stöten går Paula in på 108 kg som hon får med sig lätt och ledigt med tre vita lampor av domarna. I andra försöker höjer de med 5 kg till 113 kg som Paula sätter dit, men med en något tung resning ur sitten. Som nämnt tidigare har Paula rygg problem. Det har gjort det tufft för henne att träna tynga böj bland annat. Där emot så sken hennes styrka över huvudet igenom när hon väl kom till överstöten, då var det inget snack. PANG BOM och 113 kg var utlåst och klart, godkänt lyft. Sista stöten blev det lastat 115 kg ganska snabbt efter 113 kg stöten. Här så lyckas hon tyvärr inte ens vända vikten utan tappar stången u uppfångat av vändningen.

Paula slutar på en delad tredje plats i stöten och får med sig 208 kg i totalen såg ger en tredje plats i B-gruppen.

Vill du höra mer om Paula kan du lyssna på henne i Avsnitt 55 av Tyngre kraftsport – Paula Junhov Rindberg. Ett tyngre missbruk

Josef Eriksson

Ett svar till “Sverige På EM i Tyngdlyftning – Dag 4”

  1. […] Sverige På EM i Tyngdlyftning – Dag 4 […]

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg