V.31 2022- EM I BÄNKPRESS

Tävlade då på EM. Sista junior år och målet var att vinna + höja svenska junior rekordet i -120 så mycket som möjligt. Några dagar innan fick jag problem med krämpor och känningar i ena bröstet så tog det lugnt, hoppade över ett pass och körde mitt sista pass på söndagen med ingångar. Tävlingen var sedan på onsdagen veckan efter.
Vägde in på 114.30 och var nog lättast i min klass. Kändes bra på uppvärmningen, något orkeslös i benen pga promenader i 100 graders värme dagarna innan.

Ingång på 210 kg gick riktigt bra och var en stänkare, missade 215 kg i mitt andra lyft då jag tvekade på stoppet och hamnade i fel bana med stången. Låg 3:a med ingången på 210 kg, lyfte 217.5kg bekvämt och relativt lätt i sista för att matcha 2:an och vinna på lägre kroppsvikt.

Tog placeringen och höjde svenska rekordet med 2kg , fanns mer i tanken dessutom så det är ju bra. Juniorlaget vann även överlägset lagtävlingen med.
I framtiden väntar 105:an som senior och har redan börjat gå ner. Väger i skrivande stund 112 kg morgonvikt och räknar med att vara nere på -105 senast i december sålänge det flyter på som det ska, förhoppningsvis hinner jag vänja mig med lägre kroppsvikt fram till senior SM 2023 för att kunna konkurrera där.

Steven Örnerstedt

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg