211205 Söndag – Hastighet och lyftväg

Eleiko har sen en tid haft en stång med en sensor i. Den sensorn mäter lyftets hastighet och distans mm. Theodor Eriksson stod i Eleikos moter och demonstrerade denna på EM i styrkelyft. Det var en tävling där den som kunde bänkpressa 100 kg snabbast vann. Jag tror tävlingen pågår hela EM så förhoppningsvis är det många bra bänkare som testar denna. Skulle vara kul att höra vad folk gör.

Jag värmde upp för detta ganska mycket i och med att jag hade tränat dagen innan så kände att muskler och leder inte var i super skick. Man fick göra tre försök, jag valde att göra mina med de tre olika greppen. Jag gissade att smalt grepp skulle vara snabbast då jag hinner accelerera under längre sträcka.

Med brett grepp lyfter jag någonstans kring 0,76 meter i sekunden och en lyftväg på 27 cm. Jag trodde att jag hade närmare 23 cm i lyftväg brett, men jag har mätt med tumstock när jag bryggar upp maximalt så det är inte jätte konstigt att det skiljer.

Med medel grepp gjorde jag nog 0,81 meter i sekunden och hade tror jag 32 cm lyftväg.

I smalbänk blev det snabbast med 0,87 meter i sekunden på 36 cm lyftväg. Jag fick redan för 0,76 m/s ledartiden, men fick höra efter smalbänken att den som ledde innan hade gjort bänken med stopp. Så jag gjorde om ett lyft smalt med stopp och det blev då 0,84 m/s.

Jag vet ännu inte om jag har haft snabbast tid eller inte, men det var intressant att få reda på de olika luftvägarna. Jag visste att det skiljde ca 10 cm mellan smalt och brett då det är 10 cm skillnad i ställningen, men kul att få siffran. Är man nyfiken på detta kan man nog bara kontakta Eleiko för att veta mer om det.

Stötta mig mot VM genom att handla hos tyngre genom denna länken: tyng.re/josef_eriksson

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg