220218 Fredag – Maxreps 140 kg PB & mindre jobb

Då var det tredje bänkpasser på en vecka för första gången på länge. Skönt att denna veckan föll på plats som tänkt. I torsdags fick jag ta ett aktivt beslut att skära ner på saker för at hinna med. Att ha eget förtag har sin absoluta charm och frihet, men jag tror en anställning hade varit bättre nu. Att kunna vara pappa ledig, att vara ledig i långa perioder, att kunna jobba kanske då 50-75% eller så. Det fungerar inte riktigt med det jag har nu.

Min fru jobbar 50% och jag 100%. Sen den här tiden på året är det mycket med föreningen, distriktet och förbundet. Så mycket ideell arbetstid krävs. Sen är det deklarationer mm i företaget. Tävlingar öppnar upp och ska tas tag i. Vi kommer ha tävling i Hallsberg för ungdomar och juniorer, sen ungdoms och junior SM i Örebro. Detta innan VM, sen då om jag ska ta mig upp till SM är det med ett projekt. Så ja det är mycket. På detta har vi grabben hemma och han sover inte som andra barn riktigt. Oftast sover han kanske en timme en gång om dagen, sen ibland inget alls och ibland mer. Det finns ingen rutin eller säkerhet för att han sover på dagen. Sen en hund som behöver minst en timme promenad om dagen och grabben har kommit på att han inte gillar att åka vagn.

Så en dag kan bli 8h jobb, 4h med grabben när frun jobbar. Somnar han när jag har honom kan jag gå ut med hunden eller jobba, vaknar han kan hon ta honom då, vi båda jobbar hemma. Så det är  +12h bara där. Så det går bort ofta 12 h på att göra icke jobb och träningsrelaterade saker. Givetvis kan man göra mycket med honom till viss del, men det är ändå en syssla. Hade jag haft en anställning så hade jag här varit 100% pappa ledig.

Vill du läsa träningsartiklar jag skrivet, klicka här!

Så det jag valt att göra är klippa bort jobb. Jag kommer inte längre skriva artiklar, jag kommer inte skriva på min bok om bänkpress teknik. Jag tar inte emot nya klienter att träna, jag håller inte teknikgenomgångar, jag arrangerar inga egna seminarier, kommer inte klippa och filma videos. Jag kommer göra enklare videos, men inte de här mer omfattande. Sen kommer tyngre bänkpress ta ett uppehåll. Planen var att nu ha seminarium i slutet av februari, mars och april i Hallsberg men det är strukit. Fick neka 3st på teknik genomgång samt två i online träning bara på fredagen så det var bra jag tog det beslutet när jag gjorde.

Så träningen då! Det blev PB otroligt nog. Inför passet trodde jag att jag skulle vara lite sliten för att jag kört ett par pass nu. Dock så var ansträngningsgradens nog för låg båda de passen för att färga av sig. Eller bevisligen var den det.

Bänk:
100 kg 1×10
120 kg 1×10
140 kg 1×10
140 kg x 27 / 24 / 21 / 19 / 15

Jag har ökat 1 reps i veckan på 140 kg utan keratin och gått ner i vikt! OMG!!

Dala triceps:
50 kg 3×12

Latsdrag:
3 set

Omvänfaflys:
3 set

Liggande utåtrotationer:
3 kg, 3 set

Stång curls:
30 kg 3×15

Klar för idag!

Vill du se hela passet med mig och Oskar Lindmark-Sahlgren kan du göra det här om du är medlem på min kanal. Fem maxreps set på 140 kg får oss båda med kommentarer runt det samt alla assistansövningar:

Stötta mig mot VM genom att handla hos tyngre genom denna länken: tyng.re/josef_eriksson

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg