Järnvägspressen 2023 v. 46

Järnvägspressen 2023 blev en tävling med hyfsat resultat men framförallt väldigt många lärdomar. Tidigare tävlingar har jag på många olika sätt försökt att optimera mina förutsättningar för att komma in pigg både mentalt och fysiskt i tävlingen. Den här gången var min förutsättningar av flera olika anledningar inte optimala och både kropp och huvud var ganska trötta inför tävlingen. Mina förväntningar var därmed inte höga utan mitt mål för dagen blev istället att ha roligt och få ny kunskap kring hur kroppen kan leverera utan att förutsättningarna är optimala.

Hur gick det då? Ganska bra ändå. Jag fick med mig 100kg och 105kg. I tredje lyftet gick jag för 110kg men fick den underkänd 2-1. Den gick väldigt lätt upp och var därmed även lite grund. Resultatet var bättre än vad jag förväntade mig då 100kg rörde sig väldigt trögt tidigare under veckan.

Summeringen är att jag lärde mig mycket och hade väldigt roligt. Jag lärde mig hur en sen invägning påverkar min vikt, hur jag lättare får i mig energi efter invägningen, att kroppen kan prestera när det gäller trots sämre förutsättningar och hur jag ska värma upp när det är enbart bänk. Att tävlingen var väldigt rolig berodde dels på att det var ett bra arrangemang med goda förutsättningar för en bra prestation, dels på grund av att det var många lyftare och publik på plats som delar intresset för bänkpress.

Tävlingsvikter inklusive uppvärmning:

20kg x 2 x 20

40kg x 15

50kg x 10

60kg x 5 med stopp

70kg x 3 med stopp

80kg x 1 med stopp

90kg x 1 med stopp

95kg x 1 med stopp

100kg ⚪️⚪️⚪️

105kg ⚪️⚪️⚪️

110kg 🔴🔴⚪️

Livia Blomqvist

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg