Lugn träningsvecka v.37

Det har varit en lugn träningsvecka som inleddes med ett väldigt kort och lätt pass på tisdagen för att få röra lite på kroppen. Första träningen blev i fredags där jag körde nästan ett vanligt fredags bänkpass men både vikt och volym var något lägre. Fredagens top set blev 60kg x MR efter några set tior på samma vikt. Resultatet blev 43 reps vilket jag tror är PB med 2-3st dock var det ett dåligt set när det kommer till utförandet. Tempot var för högt och därmed blev kontrollen lidande. Vanligtvis är det 3-5 set MR på fredagar vilket gör att jag brukar kunna korrigera misstag under första setet under de resterande. Nu blir det istället fullt fokus på att få till ett bättre utförande på måndagspasset. Efter bänken blev det dala triceps, sälrodd, biceps curls och omvända hantelflys. De tre förstnämnda övningarna körde jag ett set HIT av varje. 

I lördags var det dags för veckans böjpass. Då stabiliteten och utförandet har varit dåligt en period kommer jag enbart att köra med vanlig rakstång fram till tävlingen för att få in en bra rörelse. 1,5 böj var planen men som under passet visade sig mer skulle vara en 1,25 böj för att inte få lika mycket fart i botten på andra vändningen. Dagens top set blev en etta på 150kg följt av bland annat 125kgx2x5 och 115kgx12. Efter ettan gjorde jag en tre på 115kg vilket skulle ha varit 135kg men ibland är hjärnan helt enkelt inte med när man ska räkna….

Efter böjen blev det lite övningar för att stärka höften och stabiliteten. Först några set belt squats följt av utfallssteg, good mornings och två magövningar. Kommande veckor kommer även lite sumomark och raka mark in på lördagspasset.

Nästa veckan kommer träningsvolymen att återgå till det normala med 5 pass.

Livia Blomqvist

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg