Maxning med bow bar – v.5

Det har överlag varit en bra träningsvecka med både stora och små framsteg. Veckan inleddes med ett bra bänkpass där såväl stabiliteten som djupet och rakheten var bra. Markpasset gick även det över förväntan. Jag hade en fruktansvärd träningsvärk efter lördagens böjpass i baksida lår och mage men trots det rörde sig vikterna konstigt nog bättre än föregående veckas lättare vikter. Varför vet jag inte men roligt var det. Onsdagens bänkpass var även det bra där jag finslipade på detaljerna i och med relativt lätta 10×10. På fredagspasset som innehöll tunga MR var stabiliteten lite sämre. Tyngre vikter ställer givetvis ännu högre krav på stabiliteten och vissa tunga pass har jag svårt att få fram lite extra energi/ adrenalin som jag personligen kan dra väldigt stor nytta av vad gäller stabiliteten och ett bättre utförande. Att kunna få till ett lika bra utförande oavsett adrenalin eller inte vid tunga vikter är någonting som jag måste jobba på.

Lördagens böjpass blev framskjutet till söndag till följd av upptagna träningslokaler. Det bjöds på maxning med bow baren där målet inte var att grisa upp en tung singel utan att gå upp till en så tung etta som tekniken höll för. För min del landade den siffran på 165kg vilket är PB med 12,5kg i den aktuella böj-varianten. Sist vi körde en tung etta med den stången så fick jag med nöd och näppe upp 150kg vilket inte var ett vackert lyft i något avseende. Under söndagens pass kunde en kontrollerad tung etta genomföras utan massa vingel samt utan att tappa bröstryggen vilket givetvis är ett stort framsteg. Syftet till varför vi har tränat ett par veckor med den aktuella skivstången är för att träna på stabiliteten samt att kunna hålla bröstryggens position då skivstången flyttas upp en aning i high-bar läge. Till följd av stångens extremt böjda form gör minsta rörelse upphov till vingel vilket ställer höga krav på stabiliteten. Kommande veckor innan SM kommer vi att gå över till en vanlig rak skivstång igen vilket jag tycker är roligt.

Måndag:

Bänk

70×10

75×10

80×10

85×10

90×10

85×2×10

 

Tisdag:

Mark

140×5

115x5x5

Knäböj (utan bälte och värmare)

100×5 tempo

110×5 tempo

115×5 tempo

110×5 tempo

100×5 tempo

 

Onsdag:

Bänk

72,5x10x10

 

Fredag

Bänk:

97,5×3

97,5xMR

105xMR

110xMR

 

Lördag

Bow bar böj

165×1

150×3

142,5×5

140×MR

Raka mark

70×10

90×30

För videos från några av veckans pass följ @liviablomqvist på instagram.

Assistansövningar till bänk under veckan: Tricepsextensioner, chins, militärpress, latsdrag, rodd, bicepscurls, omvända flys, facepulls, nedåtlutande armhävningar mm.

Assistansövningar till böj/ mark under veckan: utfallssteg, good mornings, splittböj, benpress, lårcurls, mage mm.

Livia Blomqvist

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg