Stygn i handen v.43

Veckan började bra med ett bra bänkpass där den nya tekniken med ett förbättrat bänkdjup börjar sitta bättre. På tisdagen genomfördes blockets sista 5×5 klusterset i marken. Tungt var det och jag släppte ryggen något på en del av repsen. Därmed var det bra att det var sista veckan med det passet då ännu en höjning ej varit möjlig. Nästa vecka kommer toppningen inför DM börja i marken med några tyngre lyft.

På torsdag kväll råkade jag få in en kniv i handen i samband med matlagning och jag fick åka till närakuten för att sy några stygn då såret är placerat i ett utsatt område precis i gränsen mellan hand och handled. Jag rekommenderades att inte genomföra fredagens bänkpass för att inte belasta stygnen och såret innan vävnaden hunnit byggas upp. På lördagen valde jag att testa böj och mark där böjen avbröts när jag kom upp på strax över 80% då belastningen på såret började bli för hög. Marken gick däremot bra då handen hölls i en rak position. Efter marken blev det ganska tuff assistans för att kompensera för de missade seten i böjen. Förhoppningsvis kan träningen återgå till det normala under v.44 när såret fått ett par dagar till på sig att läka.

Måndag

Bänk

87,5kgx6x6 med stopp

 

Tisdag

Mark:

140kgx5x5 klusterset 

Knäböj:

107,5kgx5x5 (utan bälte och knävärmare) 

 

Onsdag

Bänk:

72,5kgx8x10

 

Fredag: (pass ej genomfört pga skadan i handen)

Bänk:

95kgx5x1

80kgx2xMR

 

Lördag:

Känböj:(avbröt böjen vid 140kg då det stramade vid stygnen. Tanken var att lyfta runt tänkt ingångsvikt på tävling om 2 veckor)

Sumomark: (fungerade med handen då handleden hölls rak) 

120kgx10

130kgx10

140kgx10 (PB)

Efter bänkpasset följer övningar för rygg, triceps samt  biceps och efter böj/ markpassen blir det övningar för ländrygg, framsida/baksida lår, höft och mage.

Livia Blomqvist

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg