Elitbreddläger & bänkdjup – v.40

Det har varit en händelserik träningsvecka med både ett besök hos Josef nere i Hallsberg och Elitbreddläger med Södra Norrlands Styrkelyftsförbund. Till följd av att jag fick en bänk underkänd på grund av armbågsdjupet för första gången vid senaste tävlingen ansåg Josef att vi behöver lägga om mitt utförande i bänken för att vara säkra på att få alla bänkar godkända. För att uppnå en djupare bänk jobbade vi med att trycka upp höften i min set up för att på så sätt placera rumpans övre del istället för undre del på bänken. Även att jag skulle skjuta mig bak till stången istället för att trycka mig bak. För att få skulderbladen i en korrekt position skulle jag trycka ihop och ner dem istället för att ”baka in dem” som jag gjort förut vilket har orsakat mer svank. Till sist skulle jag även tänka på att vinkla ut armbågarna utan att släppa skulderbladens position. Resultatet blev att i princip samtliga repetitioner blev djupare än alla bänkar jag både fått godkänt och underkänt på tävling. Då hela min set up ändrades och lyftvägen blev längre tappade jag en del av min stabilitet och topsetet på 100kg blev min maxkapacitet för dagen vilket är mindre än vad jag lyft med mitt vanliga utförande. Då det var första passet med utförandet kommer jag förhoppningsvis att kunna bygga upp en stabilitet i den positionen och på så sätt ha kapacitet för några kilon till på DM i november.

Dagen därpå genomfördes hösten elitbreddläger i distriktet där det största fokuset låg på marklyft som var dagens första övning. Då mitt böjpass har börjat innehålla sumomark tog jag tillfället i akt att få extra hjälp med tekniken. Det problemet jag får är att jag inte klarar av att öppna upp höften tillräckligt mycket vilket gör att stången kommer för långt ifrån kroppen och därmed skapar balanssvårigheter och givetvis ett jobbigare lyft. Det som fascinerar mig med somumarken nu när jag lyfte lite tyngre för första gången på länge är att det är betydligt enklare att dra exempelvis 150kg i sumo jämfört med vanlig mark men så fort det börjar bli tyngre och tekniken börjar fallera har jag betydligt svårare att genomföra hela lyftet i sumo jämfört med smalmark. Mitt PB i sumo är 160kg och smalt 180kg. Med tanke på hur lätt 150kg rörde sig ska det bli roligt att testa lite tyngre vikter framöver när jag kört några lördagar då det var ett år sedan jag maxade i sumo sist.

 

Måndag

Bänk

75kgx6

80kgx6

85kgx6

90kgx6

95kgx6

90kgx6

Tisdag

Mark:

125kgx5x5 klusterset men utan vila

Knäböj:

100kgx5x5 (utan bälte och knävärmare) 

Onsdag

Bänk:

75kgx8x10

Fredag:

Bänk:

(Vi testade ett nytt utförande och gick därmed ifrån schemat)

100kgx3x1 med stopp

80kgx5

87,5kgx5

80kgx3x5

70kgxMR

Lördag:

(Elibreddläger med upplagt träningspass) 

Känböj:

160kgx1 med paus

145kgx3 med paus

130kgx5x2 med paus

130kgxMR (Stannade vid 15 då tekniken började fallera)

Sumomark:

(7 set klustertvåor)

130-135-140-145-150-150-140

Efter bänkpasset följer övningar för rygg, triceps samt  biceps och efter böj/ markpassen blir det övningar för ländrygg, framsida/baksida lår, höft och mage.

Livia Blomqvist

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg