www.bankpress.nu

Träningsprogram

Här hittar du träningsprogram framtagna av mig, Josef Eriksson.

Många av programmeren är testade på stor grupp individer med goda resultat. Läs om varje program för att se vilket som passar dig just nu.


Conjugate Bänk av J.E (B.T.3)

Conjugate Bänk av J.E (B.T.3) e-bok är ett bänkpressprogram som är inspirerat av Westside Barbell. Det är ett sjuveckorsprogram med tre pass i veckan. Programmet har testats på 97 st (14 damer och 83 herrar). På endast sju veckor höjde 84 personer sitt 1RM och det med ett snitt på 6,1 %. Av de 13 som inte höjde sitt 1RM var det 5 som tangerade sitt tidigare och 7 st som gjorde i snitt 96,8% av start-1RM.

Du kommer vid åtta tillfällen maxa i bänkpress eller en bänkpressvariant. Därför är det viktigt att du, under vissa pass, har någon form av säkerhetsanordning eller passare. För att genomföra programmet behöver du en bänkkloss samt gummiband. Mer specifikt vilken kloss och vilket gummiband står i programmet. Första veckan krävs ingen extra utrustning, så du kan börja med programmet omgående. I övrigt så krävs skivstång och en bänkpress. Hantlar och dragapparater kommer till användning om man har det, men det går att slutföra programmet utan dessa.

Programmet passar dig som vill testa någon ny, mer varierad bänkpressträning. Både nybörjare och de med hög styrkenivå som körde programmet fick fina ökningar. Programmet passar således dig som både är nybörjare och elit.
Varje pass tar ca 1–2 timmar beroende på hur du vill vila.

Klicka här för att köpa programmet

 


 

Bänkpress Test Två

Ett program för bänkpress som testades på 30st där 28 av dom höjde sitt PB med 7,15%. Programmet passar för dig som tränat en tid och behöver struktur i din träning. Volymen är lägre än i 10×10 programmet, där emot är det fler utmanande set. Om du är i valet och kvalet mellan 10×10 och B.T.2 så rekommenderar jag 10×10 först. Efter en eller två vändor av det kan du ta dig en lugnare vecka för att sen gå på B.T.2. Vill du veta mer om programmet kan du läsa om det här eller se en video här.


 

Vägen till 200 kg i knäböj

Vägen till 200 kg i knäböj är ett 5 månaders program i tre perioder. Träningsprogrammet då som utövarna följer kan du nu för första gången köpa, men även låta bli att köpa. Det kostar 199 kr och ni hittar det i länken i min profil. Programmet sträcker sig över 21 veckor med tre pass i veckan. Det består av tre perioder där varje period avslutas med en maxning. Så man kan säga att programmet består av tre mini program. Programmet är primärt ett knäböjs program men innehåller marklyft med. Deltagarna som fullföljde hela programmets alla tre perioder över 5 månader höjde sitt pb i snitt med…
+20,89% i knäböj
+15,14% i marklyft
Utdelning i knäböj vid varje period från start var…
Period 1: +9,37%
Period 2: +11,94%
Period 3: +20,89%
Den stora ökningen på slutet berodde tränings planering. Grundträning med fokus på en toppning. Programmet går absolut att köra t.ex första perioden och sen se, men det är byggt för att man ska köra hela. När ni köper programet får ni en E-bok på över 50 sidor rörande programmet och massor med statistik. Det innehåller även flera timmar med videos rörande programmet. Sen får ni även en excel fil där ni kan knappa in ert max och få vikterna i knäböj och marklyft serverade.

Vill ni se eller höra mer om programmet kan ni lyssna på avsnitt 60 av tyngre kraftsport här. Detta dokumenterades även och avsnitt ett kan man se här på tyngres YouTube.


 

10×10 av Josef Eriksson

Ett populärt bänkpress program som tusentals har utövat. Programmet tåls att repetera och har fungerat på allt från nybörjare till lyftare upp på nationella eliten. Det är ett program med 20 pass plus ett mätningstillfälle. Passen ska göras varannan dag och man kan träna annat dagarna där emellan. Programmet skrevs 2017 och hade en testgrupp på 87 personer där 80st av dom höjde sitt PB med 6,8%. Vill du veta mer om programmet kan du läsa om det här eller se en video om det här.


 

Viktors väg till 200+ i marklyft

Det här programmet skapades till Viktor Söder när han skulle träna för 200 kg i marklyft. Han började på 155 kg och slutade på 220 kg efter 15 veckor. Under den här tiden så bröt Viktor armen och kunde inte träna marklyft på sex veckor. Marklyfts träningen ersattes av andra övningar som stimulerade hans marklyfts muskler. Efter sex veckor av träning som inte var marklyft drog han 185 kg. Kommande nio veckor var marklyft en del av träningen och han drog då 220 kg. Det här programmet är komprimerat totalt 10 veckor, men innehåller även Viktors 15 veckors program. Hela Viktors satsning dokumenterades och finns på Youtube i en serie i fyra delar. Klicka här för att se den. Det finns också en podcast där Viktor berättar om den här perioden. Ni kan höra den här eller där ni lyssnar på podcasts. Tyngre Radio – Avsnitt 489.


 

Tyngre nybörjarprogram: Bänkpress

Det här programmet skapades efter Youtube serien med Viktor Söder när han skulle gå från 75 kg till 120 kg bänkpress. Programmet är inte vad Viktor själv tränade under den perioden. Det är istället med ett primärt huvud fokus på att jobba upp sin teknik. Tekniken är en förutsättning i bänkpress likt allt annat för att lyckas. Om du är en veklig färsking, eller bara har kass teknik så är det här det första programmet du gör träna efter innan du går vidare i din träning.


Vill du istället ta kontakt med mig direkt för online coaching eller annan träning kan du kontakta mig här nedanför eller läsa mer om det här.

info@joseferiksson.se

SparaSpara

SparaSpara

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.