Sverige På EM i Tyngdlyftning – Dag 3

Patricia Strenius

Dag tre för svenskarna på EM i tyngdlyftning och denna gången är det dags för Patricia Strenius. Patricia vann EM 2018 och kom trea 2019. Med det är hon den bästa tyngdlyfterska som tyngdlyftare vi har i Sverige idag. Patricia har varit i super form inför EM med många ryck över 100 kg och flera stötar över 130 kg, men även vändningar på över 140 kg. Hennes kapacitet på träning har helt klart visat att hon är en topp kandidat inför EM.

Patricia går in på 100 kg och gör ett styrkeryck.  Godkänt lyft och som kommentatorn på Eurosport säger ”Det är ingen annan i den klassen som hade klarat det”. Patricia sitter inne på en otrolig styrka och det syns gentemot motståndarna. I andra rycket på 104 kg så kommer hon djupare i sitten och får en liten balans miss, men lyckas rädda upp det och får med sig även 104 kg. I sista försöket går hon för 107 kg som inte vill sig. Vikten kommer lätt från golvet nästan ända upp i sitten, innan hon tappar kontrollen. Hennes 104 kg räcker till en femteplats i rycket och hade hon klarat 107 kg hade även det resulterat i en femte plats.

När det är dags för Patricia i stöt har nästan alla redan gjort sin ingång eller lyft klart i stöten. Patricia öppnar på 130 kg med två andra, det är tyngsta ingångsvikten. Hon får med sig det 130 kg. Kanske inte det lättaste lyftet, men kraft och kontroll rakt igenom. Nu har hon 234 kg med i totalen och är som sämst femma. I andra går hon på 135 kg som kommer ge ledningen i stöt. På 135 kg kommer hon upp lätt ur vändningen och får upp den på raka armar i stöten, men lyckas inte riktigt låsa och komma under vikten. I tredje blir det omförsök på 135 kg. Även denna gång en lätt vändning, men tyvärr fanns inte överstöten där idag. Det är så synd att Patricia inte får med sig sina 135 kg. Hon har stött den vikten bra på träning vid flera tillfällen senaste halvåret så det är ju en vikt hon bevisligen hanterar och är stark för.

Patricia slutar på en femte pålats i både ryck stöt och totalt detta EM

Sverige På EM i Tyngdlyftning – Dag 2

Josef Eriksson

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg