Världens Starkaste Man 2021 – Dag 2

Dag 2

Dag två på världens starkaste man bjöd på en gren i varje grupp. I grupp två, Johnny Hanssons grupp och grupp tre var det Train Push. Den här grenen var det mycket kring, mycket som inte gynnande Johnny. Först var det på tal om att man skulle dra tåget. Då att deltagarna skulle ha ett sele på sig fäst till tåget och dra sig fram med hjälp av ett rep. Tåget som skulle dras vägde 50 ton och först ut var Johnny.

Inför den grenen farader Johnny för trubbel. Inför denna grenen berättar han i Johnny Handsome Hansson Rapporterar Från Världens Starkaste Man | Del 5 att han är orolig för att man inte testat grenen tillräckligt bra så den ska vara omöjlig at genomföra. Han hade inte fel. Inte nog med att det 50 ton tunga tåget och på ett spår kontra en lastbil med däck skulle dras. Bromsarna på tåget låg på… Johnny är otroligt duktig i dessa typer av grenar. Så när han slet och publiken jublade men inget hände anade man att något var fel. Man skickade in näste man, Even Singleton som fick möta samma öde.

Någonstans här insåg man väl att bromsarna kanske låg på. Så man gjorde en omfattande ändring i grenen här. Istället för att dra tåget så skulle de nu putta loket. När de väl kommit fram till det så hade redan både Johnny och Even dragit för glatta livet och spillt energi. Ett klart underläge att gå in i grenen igen efter att givit allt för att försöka flytta ett orubbligt objekt. Trotts det så går Johnny in och vinner grenen! Här i videon ser vi Johnny springa in med tåget i mål!

Den här grensegern var otroligt viktig för Johnny. Han låg pyrt till på en sista palts efter två grenar skulle han ha en chans att komma tillbaka var detta viktigt. Det som inte är helt oviktigt här är också hur de andra i hans grupp placerar sig. Tom Stoltman som man får säga kommer vinna klassen om inget händer är inte så mycket att göra åt nu. Han har 12 poäng och i alla fall en av två grenar som är kvar vet vi att han har krut i. På plats två och tre har vi två med nio poäng och sen fyra i klassen Johnny, men med 8 poäng. Detta betyder att Johnny ligger bra till med två grenar kvar. Kommer Johnny upp på en tredje plats är man med i sten duellen för att kunna ta sig till final.

I grupp tre där de också hade train push vann islänningen Eytór Ingólfsson Melsted som tog honom till en andra plats i gruppen. I grupp två så saknar vi också den unga britten Luke Richardsson som bröt efter loading racet. Så i grupp två har vi bara fyra deltagare som slåss för finalen.

Grupp ett, fyra och fem gjorde upp i fingelsfinger. I grupp ett så sätter Brian Shaw standarden med råge. Här visar han hur mycket han är att räkna med i år och att han kan vinna. Det är fem fingrar som ska vältas och det är tre grenar som ska ge sig på dessa fem. Brian Shaw blir den enda att välte runt alla fem! Inte Nog med att Brian välter runt alla fem, han gör det på 40,47 sekunder. Det var snabbare än många fick runt fyra. Här har Brian skapat sig ett stort försprång med två grenar kvar där han med stor sannolikhet kommer vinna en av dem.

Brain Shaw välter fingrar

I grupp fyra är de nu bara tre kvar efter att både Terry Hollands och Chris van der Linde från Sydafrika fått dra sig ur. Här hade det varit kul att se Terry då han hade kunnat varit än av dem som fått runt alla fem, men tyvärr fick han tacka för sig. Terry gick officiellt ut med att pensionera sig från strong man efter dragit bicepsen i loading racet och avsluta med att ge allt i marklyftet. Terry var på världens starkaste man 2005 där han bland annat mötte Magnus Samuelsson. Han är nu 42 år och ska hänga kvar i sporten på ett hörn och hjälpa lovande talanger.

Hollands efter ha gjort allt i marklyftet

I grupp två så vann Jerry Pritchett som i fjol kom fyra på Världens Starkaste Man. Han välte fyra på 41,19 sek, den enda i sin grupp att klara fyra. Detta tar honom upp på en andra plats med tre poäng kvar till Konstantine Janashia. I grupp fem var den regerande mästaren snabbfotat och fick över fyra på 28,44 sek. Den snabbaste tiden över alla grupper av dem som klarade fyra fingrar. Nu ligger Novikov på en fjärdeplats i sin grupp, men! Han och tran har 10 poäng och ettan och tvåan har 11 poäng. Det betyder att de fyra platserna kan kastas om ordentligt efter nästa gren.

Idag väntar ett press medley och en statisk gren där de ska hålla en gigantisk hacka framför sig på raka armar. Johnny har visat sig duktig i press medleyn och kan hantera flera olika objekt. Så att han tar en första eller andra plats där är inte omöjligt. Vad gäller att hålla hackan så är det väldigt spännande att se ad som händer.

Här ser vi resultaten:

Bilder och video från The Worlds Stongest Man

Stötta sidan genom att handla hos tyngre HÄR!

Josef Eriksson

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg