211221 Tisdag – 300 reps på 120 kg

Bänkpress:
120 kg 10×30

Rullande extensioner:
12kg 2×15

Stång curls:
20 kg 2×15

Latsdrag:
80 kg 1×10
90 kg 1×10

Omvändaflys:
6 kg 2×15

Ja detta passet blev ett himla hålligång. Söndag kvällen börja jag känna mig tjock i halsen så skippade löpningen. Under natten till måndag kände jag att halsen tjocknade och att jag var lite sjuk. Slemmig, snorig och lite tjock i halsen hade jag kunnat klara mig utan. Dock var jag inte alls i närheten av så slemmig i halsen som jag var i slutet av november, inte heller lika snorig. Kände mig inte trött eller slut, men vilade.

På natten till tisdag skulle hunden ut och gå 40 min pga dålig mage. Inte mycket annat att göra än att gå ut. Trotts den promenaden så kändes det inte att jag var sjuk annat än slemmet. Plusen gick inte upp och jag var inte heller utmattad efter. Tisdag morgon var det tjocka i halsen borta och bara lätt slemmig och snorig. Jag är väldigt noga med att vila när jag är sjuk, men när det är så att jag kan verka vanligt i vardagen så tycker jag mig kunna träna.

Avvaktade till kvällen för att se hur jag mådde och det var fint. Innan jag åkte till gymmet bestämde jag mig för att köra 10 set med 30 reps på 120 kg. Inte alls självklart att det skulle gå, men jag tyckte mig känna att det fanns en möjlighet. Efter att spelat in podd med Kenta Sandvik i Tyngre Bänkpress avsnitt 11 och 12 så har jag omvärderat lite. Han säger det att han alltid tränat på känsla, lika så säger hans klubb kamrat Ove Lehto som man kan lyssna på i Tyngre Kraftsport avsnitt 72 och 73. Man säger ofta att man ska ha ett program för att inte skada sig, i mitt fall är det nog mer tvärt om. Det är oftast när jag har en tydlig plan det skiter sig. Då har jag svårare att backa undan när något börjar göra ont. Att bara kliva in i gymmet och ”göra jobbet” har ofta fungerat bättre för mig.

Om jag då är under isen kan jag ta det piano, är jag inte kan jag gasa. Som idag, då var det gas! Jag har som bäst klarat 6 set med 30 reps på 120 kg. Något jag eftersträvade länge. Att nu gå in och klara 10×30 var riktigt kul och positivt för framtiden. Jag tro det finns mycket att plocka från detta under början av 2022.

Stötta mig mot VM genom att handla hos tyngre genom denna länken: tyng.re/josef_eriksson

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg