230417 Måndag – JM 6:or

Bänkpress:
100 kg 1×6 stopp
140 kg 1×6 stopp
170 kg 1×6 stopp
185 kg 6×6 stopp

Stå press:
40 kg 4×10

Rullande extensioner:
6 set

Latsdrag:
4 set

Ja det finns mycket man kan säga om det här passet som symboliserar mycket av mitt skick och mina tankar. Kroppen känns bra. Det enda är då högra skuldran som ibland är stelare, men inget som märks i träningen. Till vardags känns det bara bre. Sen när jag lägger mig under stången känner jag hur sliten jag faktiskt är. Idag märktes det. Jag har ingen ”styrsel” i kroppen. Allt känns mjuk och inget tryck. Inget kommer gratis och det krävs full fokus för att hålla ihop att. Jag märkte ganska fort, efter jag kände på 100 kg att jag inte var i något slag.

Planen var 6×6 med stopp på 185 kg. Det kändes långt borta. Baserat på 100 kg och inte minst 140 kg så kände det omöjligt. Dock vet jag ju att ur ett rationellt perspektiv borde det gå att göra alla fall ett set med 6 reps på 185 kg. Sen om jag inte klarar set två får vi se då. Metoden är sån att man kör 4-6 set och försöker göra 6 reps. Klarar man inte det i första får man se över det, men åker 6 reps med i första spela det ingen roll vad som händer sen. Det kan bli två reps i sista, det år okej.

För två veckor sen så failade jag 6st 6or på 180 kg. Det blev 4 set 6 reps + 2 set 5 reps. Veckan där på satte jag det precis. Då berättade jag för en på gymmet att jag ska göra 6×6 på 180 kg med stopp. Det kommer inte komma gratis, men det kan gå om jag ger mitt yttersta. Jag var nöj med den prestationen. Idag var det samma visa fast 5 kg med och jag kände mig mer off. Det kan låta eller verka dum att pressa sig så hårt, men tanken och metoden är sån. Det är syftet, man ska jobba för det.

Efter andra setet så räknade jag med att det var sista 6an. Nu kommer jag tappa reps. Missförstå mig inte här, jag gav inte upp eller skulle sluta försöka. Det var inte rimlig av hastigheten i lyften och känslan att jag skulle klara en till 6a. Trotts att jag rationellt inte tror det så går jag in för att göra en 6a. För många kan den balansen vara svår. Då är det nog bättre att vara dum och tro att man klarar det rakt av oavsett vad.

Jag brukar säga att är man off i kroppen och i huvudet när man kommer in i gymmet är det två dåliga förutsättningar. Accepterar man de två så är det tre dåliga förutsättningar och att acceptera det är många gånger den sämsta. Sen har vi givetvis de här bottennapp dagarna och vi kan inte alltid göra så mycket åt det. Fast när vi ”accepterar” en sån dag blir det lättare att acceptera nästa, och nästa. Sen jag försökte filtrera dem bättre så hade jag färre bottennapp dagar och där med färre dåliga pass. Idag var kroppen slut och huvudet var inte med i matchen men jag försöker ta den energin och kraft som finns och rikta in i de seten som behöver den energin och kraften.

Till allt detta är jag nedtränad. Jag har ingen explosivitet och känner mig öm. Om i handleder, axlar, armbågar, fästen mm. Inte så jag ska gå sönder. Mer känslan när man sovit och vaknar och känner sig mörbultad. Så känns det och så brukar det kunna kännas när jag tärnat hårt och det sen också år bra på tävlingar. Jag ville ha handleds lindor, men jag kan inte linda dem som de ska sitta och hålla i stången där jag vill. Troligen blir det gasbindor några pass fram över. De ger så mycket stör jag behöver där jag behöver.

Mer om detta i videon från passet för alla mina Youtube medlemmar. Sen kommer en podd om detta för alla medelbultmedlemmar.

 

 

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg