200102 Torsdag – Speed

Fick en tendens av förkylning den 30/12 som inte bolmade ut fullt. Dock tog jag det lugnt så kanske därför, där av ingen träning på tisdagen. I och med att jag aldrig blev sjuk då så var 2019 det friskaste året i mitt liv. Att bara bli sjuk tre gånger på ett år är rekord för mig. Som barn och till 20-års åldern var någon form av sjukdom vanlig att få 10-6 ggr om året. Just förkylningar är jag känslig för och jag tyckte mig kunna se ett samband mellan vad jag gjorde och när jag blev förkyld så jag försökte styra upp det aktivt och sen dess ar det gått bättre. Sammanträffande eller inte vet jag ej, men bättre går det.

Träningen då! Årets första pass fast ändå inte. Jag tränar överkropp i den mån jag kan som rehab för min axel som troligen har fått sig en SLAP skada, det är att labrum i bicepssenan fått sig en avslitning. Det är under utredning alla fall och varit sen juni så få se var det landar.

Sen fick sig ju höften ett litet bakslag då jag försökte mig på knäböj, jag började med luft böj hemma och efter det vart den ledsen. Försökte mig på knäböj men efter 100 kg gjorde det för ont och var för grund för att fortsätta. Min höft har varit ett problem sen 2001 vilket mer eller mindre hela min kropp har varit, det var en stor del varför jag började styrketräna. Jag har brottats med den och försökt knäböja sen 2008 men det går inte så bra för mig, jag ska nog låta bli det helt egentligen. Youtube är bra för det kommer ut nya övningar för höften jag aldrig sett förr som jag testar och som verkar bra. Tyvärr så bra det ofta inte så bra. Nu har ju inte höften ”smällt” för mig på några år vilket är bra. När den gör det får jag ofta problem att gå och röra mig i ett par månader. Nu är det mest att jag kan bli lite halt en vecka när den gör ont och det gör ont att sätta sig och ställa sig.

Träningen då!!!

Boxböj – band 50/20:
105kg 5×3

Mark – band 70/0:
160kg 6×1

Sittande goodmornings:
40kg 4×15

Höftlyft- band mellan knäna ingen vikt:
4×12

Plankan:
2 min
1:30 min

Kabelcrunches:
30x2xMR

Bandlårcurls:
Gröntband 3×20

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg