210108 Fredag- Maxreps & sammanfattning av träningen

Bänk:
175 kg x 13

Chins – neutralt grepp:
6 set 8 reps

Facepulls:
3 set

Hantelcruls:
14 kg 5 set

Pushdowns:
5 set

Känner mig bra sliten och inte helt i slag. Kört på med rätt låg volym nu sen 24 november och inte riktigt kommit in i det. Har väl legat på som mest 80% av den volym jag tänkt mig uppnå. Tror det blev ca tre veckor från bänken så tappade massor med träningstolerans på den tiden. Under dessa sju veckor som gått började jag väldigt milt. Ifall vi säger att min tänkta volym och träning efter sju veckor som det nu gått var då 100% har det sett ut så här typ i hur nära det jag tränat:

Vecka 1: 60%
Vecka 2: 70%
Vecka 3-7: 80%

Ville nog ligga på 100% av tänkt träning vid vecka tre, men det slet så på mig så jag såg ingen vitts att gå på hårdare. Med facit i hand skulle jag köra på som jag gjorde till vecka 6 och låtit vecka 7 varit en lättare vecka. Allt ha känts tungt denna vecka som då varit vecka 7. Redan när jag skulle maxa 235 kg så kändes 140 tungt i händerna. Nu blev detta pass bara ett set och nästa vecka blir med mildare så att vecka 8 i träningen, 2 i kalandern blir mildare, alla fall pass 1 och 2 eftersom att pass tre här blev milt.

Extra notering med är att min höger axel är den som då besvärade mig juni 2019 till april 2020. den kändes av mer eller mindre från april till augusti när jag bänkade. I Augusti fick jag en bristning i bröstet på samma sida, höger. Då försvann den kvarliggande smärtan i axeln helt, men bröstet ömmade istället. Nu har jag blivit lite överansträngd i biecpesscenan på högersidan senaste 10 dagarna och bröstbristningen är nästan helt borta. Den har varit bra länge men stramare än andra bröstet dagen efter ett pass.

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg