220324 Torsdag – Bänk SM

Ja då var det SM i bänkpress då. Det här är mitt 9onde individuella bänk SM, då sett över flera ålderskategorier. Jag har gjort två i lag också. Jag har inte förlorat mot någon svensk sen 2014 och så vill jag fortsatt ha det. Dagen innan vägde jag 106,4 på eftermiddagen så lite nojig för vikten blev jag. Fast det var i onödan för klockade in på 103,7 kg. Lättaste jag varit sen VM i oktober. Sömnen in förtävlingen satt som en smäck. Tror det blev 8 timmar vilket var första på länge.

Kroppen kändes mjuk och i slag, lite känningar i supraspinatus då givetvis men inget att skriva hem om.

Uppvärmningen vet jag inte exakt hur den gick till, men körde lite på stången och upp till 140 kg innan singlarna med stopp började…

Uppvärmning:
160 kg 1×1 Stopp
180 kg 1×1 Stopp
200 kg 2×1 stopp

Blev två singlar på 200 kg pga lite fördröjning till starten. Hade nog gått nästan 20 min mellan 200 kg och ingången om jag inte gjorde en till.

Tävlingen:

215 kg – Ingång
Jämnt och fint lyft. Bra press och bra lyft rakt av.

225 kg – Andra

Inga konstigheter, får ta i och trycka på, men inget grislyft alls så sett.

235,5 kg – Sista
Svenskt och personligt rekord. Slog mitt eget från Japan 2019 på 235 kg. Detta var en överprestation enligt mig sätt till känningarna och problematiken jag har och haft med tunga vikter i och med supraspinatus. Press styrka för mer finns, men stabiliseringen är svår.

Allt som allt är jag nöjd med SM. Kul att få tävla på den äldre modellen av Eleiko bänk, inte bara jag som var glad för det. Hörde ingen som inte var glad för det. Det gör att man lätt kan veta vad man kan leverera och slipper stöta på någon överraskning och fundera om över sin kapacitet.

Stötta mig mot VM genom att handla hos tyngre genom denna länken: tyng.re/josef_eriksson

Nu är det att köra på mot ett eventuellt VM om två månader. Gå ner lite i vikt så jag ligger på 102-103 kg stadigt. Att resa och behöva banta är inget jag vill hålla på med. Här är lite videos från SM, för de två första krävs medlemskap på min kanal.

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg