220917 Lördag – Bänkpress DM

Jaha, då var det bänkpress DM. Förberedelserna är vad dom är. Tunnade av träningen i veckan för att hoppas nå någon sånär form. Annars har det i stort varit bra sen jag blev frisk. Förhoppningen denna dagen är att göra tävlings PB och 236 kg. För det krävs dock att jag är i väldigt god form. Inte nödvändigtvis super duper form som man sällan får, men lite mer åt bra form än dålig form.

Vi hade många från klubben med på tävlingen med invägningsstart 8.00 och första tävlingsstart 10.00

För mig blev det ju lite spring med fokus på alla dem då jag starta sist. Detta är inget jag tror varken tog eller gav kraft. Jag jagade aldrig riktigt upp och och hade andra som var med och hjälpte till med coaching och annat. När jag själv skulle börja värma upp dock så kände man väl att man inte var i något vidare slag. Med det sagt, när allt känns super bra är det sällan bättre än vad det är nä det är dåligt och när det är dåligt är det sällan bättre än när det är super bra.

Absolut kan saker påverka. Har man ont någonstans kan det dra ner prestationen. Sen givet vis sjukdom eller andra externa faktorer. I mitt fall var det mer eller mindre bara att jag inte var 100% men om mina 100% hade varit 235 kg med stopp så var jag ändå 98%. Jag tro att så länge man är hyfsat utvilad som jag var här med 2 dagar vila frän bänk så är man inte mer än 2-3% av sitt bästa. Är man mer off så är man bara inte så stark som man trodde eller har inte nerver för att tävla. Förr kunde jag vara super stark inför tävlingar men att jag de sista två veckorna typ sluta träna eller tränade på jätte hårt att jag var bränd väl på tävlingsdagen.

Hur som! Uppvärmningen kände jag redan där att man inte var i vidare slag. Sista värmet gick till 205 kg och ändrade ingången till 215 kg. Var väl halvt orolig att 220 kg skulle vara max.

 

Gick jag in 215 och det kändes ju bättre än jag trodde. Tungt, men jag kände ju att 220 kg inte skulle vara max.

Velade mellan 222,5 kg och 225 kg i andra som blev 225 kg och det gick upp, men tung…

Sista blev 230 kg och där fick jag samla ihop det ör att ha en chans. Nu gick det med hela vägen.

 

Så 230 kg in the books på 102,9 kg kroppsvikt. Något som hände i sista bänken var att rotatorkuffen på högersida, närmare bestämt inftaspinatus. Jag kände att jag gled ut lite med den skuldran, men inget mer. På kvällen dock så märkte jag att det var stramt. Gjorde ont att rotera ut armen och att ha den bakåt. Detta gjorde mig orolig för morgondagens tävling. Inte primärt bänken utan mest böjen. Skulle jag kunna ha en stång på ryggen? Tänkte säga till övriga på kvällen att jag inte kör utan hjälper till istället, men bestämde mig ändå för att sova på saken.

Se alla lyft från tävlingen här:

 

Handla hos tyngre här: tyng.re/josef_eriksson

Handla hos Nordic Fighter här: nordicfighter.com?acc=bankpressnu
(5% rabatt hos Nordic fighter med koden: bänkpressnu)

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg