Bänk DM – v.3

Den här veckan har årets första tävling för min del gått av stapeln. Tanken med att vara med på bänk DM var i första hand att gå ner till klass -69 för att se hur ett viktklassbyte påverkar prestationen. Jag har gått ner lite i vikt men behövde ändå göra en liten tömning för att komma ner tillräckligt i vikt. Jag vägde in på 68.55kg vilket var något lägre än jag trodde då vågen hemma spökar lite och inte alltid visar korrekt.

Trots tömningen lyckades jag behålla mycket energi och fick i mig bra med mat och vätska efter invägningen. Då jag är mitt i grundträningsperioden inför SM har jag följt mitt vanliga träningsschema under veckan och inte gjort någon toppning mer än lite mindre assistansövningar på sista bänkpasset. Jag visste därmed inte hur formen skulle vara mer än att jag har haft en bra träningsperiod.

Känslan var bra på uppvärmningen. Något halt golv så jag fick ta till både viktskivor och medtävlande för att få till bendrivet men det löste problemet utmärkt. Ingången på 105kg satt fint. Höjde till 110kg vilket rörde sig bättre än någonsin. Dock 2-1 underkänt då jag tydligen aldrig satt ner rumpan ordentligt i bänken innan startsignal. Något som jag själv inte märkte och som inte hänt innan men troligtvis till följd av att jag gled till med fötterna vid avlyftet. Då jag kände att det fanns mycket mer kvar i kroppen höjde jag ändå till 112,5kg i sista lyftet vilket rörde sig bra och blev godkänt. Känner att jag har blivit mer stabil i bänken senaste veckorna och kan pressa igenom lyften trots att hastigheten inte alltid är lika hög. Tidigare föll jag ofta ihop direkt när det blev tungt medan jag nu kan behålla samma position och fortsätta pressa vilket är väldigt positivt. Planen hade varit att gå 115kg i sista lyftet om 110kg hade blivit godkänt men jag är ändå nöjd över att jag fick med mig ett nytt PB och framförallt att jag hade mer kvar i kroppen.

Förutom att ta med mig ett PB tar jag även med mig många lärdomar kring hur kroppen fungerar. Då jag fortfarande är relativt ny i sporten är varje tävling en lärdom vad gäller kroppsvikt, viktval och optimering av prestation. Jag lämnar helgen med en väldigt positiv känsla inför kommande tävlingar och hoppas att en toppning tillsammans med mer erfarenhet kommer att ge några ytterligare kilon på stången. Tack till alla inblandade för en rolig och bra arrangerad tävling.

Måndag:

Bänk

70×10

75×10

85x2×10

80×3×10

 

Tisdag:

Mark

160x5x2

140×10

Knäböj (utan bälte och värmare)

100×5 tempo

105×5 tempo

110×5 tempo

105×5 tempo

100×5 tempo

 

Onsdag:

Bänk

67,5x10x10

 

Lördag

Bänk

105kg

110kg

112,5kg (Nytt distriktsrekord, 2,5kg PB, 20kg PB i klass -69, bästa lyftare alla kategorier på poäng)

Knäböj (i väntan på prisutdelningen – lite trött)

140kgx5x3

Livia Blomqvist

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg