Böj PB – v.7

Den här veckan har bjudit på hård träning i allra högsta grad. Om vi börjar med bänken så har både volymen och intensiteten ökat vilket ställer höga krav på såväl muskelstyrkan som det mentala fokuset. Tidigare veckor har framförallt onsdagspasset varit ett riktigt teknikpass där jag har kunnat åkt till gymmet kl 5 på morgonen och genomfört passet bra trots ett antal gäspningar mellan seten. Kommande veckor innan SM kommer det inte gå att genomföra några pass väldigt tidigt på morgonen innan kroppen har hunnit ta upp tillräckligt med glukos från frukosten och innan jag har vaknat ordentligt. Om jag någon gång har klagat på att träningen är för lätt kommer jag att få äta upp det de kommande veckorna. Men det ska blir roligt att se dels hur hårt kroppen går att pressa och dels vilken effekt det kommer att ha när det väl är dags för tävling och musklerna kommer att ha fått en vecka med betydligt mindre volym.

Även i marken har intensiteten ökat. Volymen har däremot varit densamma. Från vecka 9 kommer volymen att sjunka medan intensiteten ökar. Nästa vecka blir sista veckan med en tung femma och sedan fem lättare femmor. Böjen är den övning där volymen redan nu har minskat med ett par set i veckan medan intensiteten ökat drastiskt. Den här veckan gick vi upp och gjorde en bekväm toppsingel vilket för min del resulterade i ett nytt PB. Det är ett PB som förhoppningsvis kommer att höjas ytterligare inför SM då jag kommer att bli bättre tekniskt med den raka stången desto fler pass vi kör med den. Efter några veckor med bow baren är kroppen och nervsystemet nämligen van vid en annan rörelse och att vikten beter sig på annorlunda jämfört med en vanlig rak stång vilket gör att kroppen behöver några pass att anpassa sig innan utförandet sitter som det ska.

Utan tvekan kommer det att bli några intensiva veckor framöver med träning som både kommer att sätta kroppen och huvudet på prov. Roligt ska det i alla fall bli och förhoppningsvis kommer den hårda träningen att ge önskvärda resultat på kommande tävlingar.

JSM i bänkpress: Sundbyberg 9/3 ca kl 15.30

SM i styrkelyft: Luleå 22/3 ca kl 10.00

SM i bänkpress: Luleå 24/3 ca kl 10.30

Måndag:

Bänk

70×10

75×10

80×10

85x6×10

 

Tisdag:

Mark

150×5

125x5x5

Knäböj

120x5x5

Onsdag:

Bänk med tävlingsstopp

92,5x5x5

 

Fredag

Bänk:

97,5×4

105×2

105xMR

110xMR

80xMR

 

Lördag

Böj

160×1

167,5×1

172,5×1 (2,5kg PB)

160×5 (PB)

150×8

Raka mark

80×10

105×20

För videos från några av veckans pass följ @liviablomqvist på instagram.

Assistansövningar till bänk under veckan: Tricepsextensioner, chins, militärpress, latsdrag, rodd, bicepscurls, omvända flys, facepulls, nedåtlutande armhävningar mm.

Assistansövningar till böj/ mark under veckan: utfallssteg, good mornings, splittböj, benpress, lårcurls, mage mm.

Livia Blomqvist

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg