Distriktmästerskapen Västra Svealand 2023

Detta med att påbörja texter är inte riktigt min grej, but here we go.

 

Distriktmästerskapen i Örebro 2023.
Sex veckor efter Svealandsmästerskapen i Nora (https://www.bankpress.nu/anslagstavla/tavlingsrapport-martin-om-svealandsmasterskapen-2023/)

 

 

Detta markerar första gången jag försöker tävla med så lite mellanrum och ändå satsar på att öka mina resultat. 

Inte bara öka, men målet var att lägga på 12.5kg på en total som redan där var personbästa i alla grenar.
En förklaring kanske vore på sin plats va.
Tanken gick såhär, alla lyften på Svealands kändes ganska bekväma. Böjen var inte max, bänken rörde sig bra. Marken brukar jag kunna grisa när det behövs.
12.5kg mer skulle alltså vara 5kg mer böj, 2.5kg mer bänk och 5kg mer mark. Och det i sin tur skulle vara ett SM-kval. Ett av mina livsmål.
Att bara få åka är en stor grej, i alla fall för mig.

 

I vilket fall, tävlingen gick som följer!

 

Vägde in på 116.6kg, ett “pb” för min del, 600g tyngre än på Svealands.
Antagligen för att jag käkade halva min matlåda i bilen innan invägningen, men det får vi aldrig veta.

 

Böjen gick faktiskt väldigt bra, jag hade tränat en del rörlighet för axlarna veckorna innan och det gav avkastning, det var lättare än det brukar att komma under stången. Behövde knappt ens bryta. Uppvärmningen gick smidigt, delade rack med bara en person och vi båda vilade ganska mycket mellan seten.

Ingången var satt på 227.5kg, den gick smidigt.

Andralyftet var 242.5kg, även den gick smidigt.

Sista lyftet då, 255kg. 5kg PB. Lite av en grind, men det gick. Tappade position med bröstryggen lite men det är nästan att vänta sig av vikter man aldrig provat innan.

Bänken gick som böjen, smidigt rakt igenom. Golvet i uppvärmningsområdet var jävligt halt så jag gled en del, men det spelade mindre roll. Jag är inte stark nog i bänk för att det ska göra skillnad.

Ingången på 147.5kg flög upp.

Andra på 157.5 gick väldigt smidigt.

Sista lyftet på 165kg var lite av en batalj rent tekniskt, men farten var bra. Höger arm hamnade efter lite (i vanlig ordning för mig) och jag gled lite med ena foten, men jag fick den så man ska inte klaga.

 

So far so good, all according to plan.

 

Jag var förvånansvärt lugn inför marken. Hade accepterat långt innan att detta är inget att hetsa upp sig för, det är bara att lasta 330 i sista och försöka. Lugnet förstärktes till viss del av att jag hade redan vunnit tävlingen i princip, min motståndare hade inte haft en så bra dag i böjen och vi bänkade samma, så jag ledde med 35kg redan. Han var lika stark som mig i mark också hade jag bedömt, så det var safe. Trevlig var han också, så det hjälpte.

 

Ingången på 295kg flög på bra, som den skulle.

Andralyftet på 315kg var lite “off” kände jag, den hamnade lite utanför kroppen. Den rörde sig bra såg jag på videon i efterhand, men det var liksom inte rätt. Redan här tänkte jag lite att vi får se hur 330 går.

Sista marken då, 330kg. The big one. SM-kvalet.  
Jag tappade bröstryggen i botten, höften stack. Lyckades ändå släpa upp den till toppen, men kunde inte låsa ut så axlarna var där de skulle.

Attans.

 

Vad kan man ta med sig från allt detta då? Reflektioner?

Först och främst, det var en chansning från start. Att förvänta sig 12.5kg PB sex veckor efter att ha redan då persat med 15kg från tävlingen innan det, är löjligt optimistiskt. Det visste jag redan innan. 

Sen finns det vissa saker jag skulle ändra nu med facit i hand, träningsmässigt och försök-mässigt.

Jag skulle tagit större hopp i marken. 315-330 är för nära inpå. Jag skulle gått 310-330, eller kanske tom 307.5-330. Och gått in lättare, 280-85 hade nog varit mer rimligt.
Sen under träningen så körde jag egentligen bara ett tungt pass per gren, en tung singel på varje.
Förutom marken, där jag körde 6 singlar. Tanken var att emulera slutet på förra toppningen med 6×1 på 292.5kg, och sen hoppas på att det skulle generera 5kg mer i sista. Jag skulle bara ha kört en singel på typ 290-295, och sen varit nöjd där. Det fanns inget mer att hämta där styrkemässigt, jag blev bara mer sliten av de andra singlarna.

 

Men generellt så är jag nöjd med prestationen faktiskt. Målet var orimligt, och det var otroligt nära att jag lyckades egentligen. Jag har under 2023 lagt på 25kg på min total, och alla lyften har ökat. Böjen har gått upp 15kg sen 2022 och marken 10kg. Sätter man ihop allt på en dag så är det egentligen bara 5kg kvar till SM-kval.

Så, back to work.

Tävling går att se HÄR
Eller HÄR

 

Martin Lindby-Aas

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg