Lars Hedlund – The Swedish Bull

Lasse Hedlund

Född 24 Januari 1949 i Örebro. Var befäl i svenska armen och jobbade vid I3 reglemente i Örebro. Lasse började med träna 1961. Han inspirerades av träning genom att läsa Rekordmagasinet. Först var det boxning på BK-Kelly i Örebro som hans far uppmuntrade till. Hans pappa som själv var gammal boxare, samt att detta var under Ingo Johanssons tid. Efter att ha tränat en tid och fått mersmak för vikterna så gick Lasse över till tyngdlyftning 1965.  Han tävlade i tyngdlyftning fram till 1970. Det mesta han åstadkom i tyngdlyftning var att vinna junior SM som han då gjorde 1970. Där efter gick han över på styrkelyftet. Han tränade på Örebro Atletklubb i källaren på Örebro idrottshus, men varje lördag gick han och bänkpressade på Eyrabadets och gym som låg jämte.

Första styrkelyfts tävlingen han deltog på var det första Riksmästerskapet i styrkelyft. Det gick i Göteborg år 1970 då styrkelyft blev intaget i svenska tyngdlyftningsförbundet som det var fram till och med 1995. Lasse vann det första riksmästerskapet i klass +110 kg. Han gjorde 250 i knäböj, 212,5 kg i bänkpress och 260 kg i marklyft. En total på 722,5kg. Ett par år senare hade han gått ner sig till -110an där han vann på 705 kg i totalen. Lasse satte karriären före lyftningen, det var en anledning bakom viktnedgången. 1975 hade han planer på att lägga av helt med lyftningen och gick ner till 90 kg.

Lasse på RM 1970

 

Jakten på världsrekord i bänkpress börjar

Det dröjde dock inte länge för ens han var tillbaka igen. Redan 1976 var det dags och Lasse kliver in på nu mera SM i supertungvikten. Han vinner på 832,5 kg fördelat ut 285 kg, 240 kg och 307,5 kg. Året där på vinner han SM igen och gör sitt första VM, han kommer 6a. Det gick i Perth, Australien. Lasse gör 260 kg med två misslyckade försök på 270 kg. Han var där för att försöka på världsrekord i bänkpress som Don Reinhoudt på 275,5 kg. Tyvärr fanns inte kapaciteten där. En lång resa var det till Australien och 1977 betydligt tuffare än nu.

Lasse på EM 1978

Året där på är det förste Europa Mästerskapen i Birmingham, Storbritannien. Lars kommer trea bakom regerande världsmästaren Taito Harra och landskamraten lika så EM tvåa som VM tvåa Kari Kemppainen. Här gör Lasse 900 kg i totalen och 270 kg i bänkpress med ett försök på 277,5 kg för världsrekord.  Rekordförsöket katapulter från korgen, men avtar halvvägs. Ett par veckor efter Lasses försök så gör Doug Young 277,5 kg som blir nytt världsrekord. I marken drog Lasse 300 kg med miss på 315 kg, sen stod över tredje. Det hade krävts 335 kg för att dra ikapp Kari Kemppainen. Efter EM blir Lasse inbjuden till Världens starkaste man. 1978 var andra året det gick och första gången man hade internationella deltagare och inte bara amerikaner. Lasse gör bra ifrån sig och kommer trea. Blir slagen av Don Reinhoudt och fjolårs mästaren Bruce Wilhelm. Bakom Lasse var det långt till fyran.

Det börjades även etableras lite mer starke man tävlingar/uppvisningar, något han fortsatt att bli inbjuden till. Året efter, 1979 blir ett hektiskt år med mycket resor. På Hawaii hade man börjat med rekord tävlingar där man gav ut 1000 dollar till den som lyckades så världsrekord. Det var en inbjudningstävling som kallades Hawaii record breakers eller Hawaii International Powerlifting Championships. Från Sverige var Lasse, Kenneth Mattsson, Ray Yvander och Ulf Morin inbjudna. Mattsson kunde inte åka pga ekonomiska själ. Startfältet i supertungvikten var allt annat än dåligt. Bill Kazmaier, Doyle Kenady, Gus Retwish, Luke Iams, Taito Haara och då Lasse Hedlund. För Lasse blir det en total på 930 kg, 360 kg i knäböj och 260 kg i bänkpress med försök på 278 kg. Stången skjuter upp från bröstar, men inte hela vägen. Inför detta hade Lasse gjort 300 kg hemma på Örebro Kraftsportsklubb, men den långa resan satte sina spår.

 

Världsrekord i bänkpress

Fyra veckor senare hemma i Sverige, närmare bestämt Huskvarna är det EM. Lasse gör här 270 kg i bänkpress med försök på 280 kg. Det blir en total på 920 kg med bara 300 kg ingången i marklyft med två försök på 335 kg. Han kommer tvåa efter den regerande världsmästaren Taito Haara. Efter EM i maj tar det inte lång tid tills det äntligen är dags att slå världsrekordet i bänkpress. Den 21 juni 1978 i Stockholm så gör Lasse Hedlund det han längtat efter och tränat för. Han sätter världsrekord i bänkpress med 278 kg och slår på så vis Doug Youngs rekord från april året innan.

Under 1979 så tar Lasse ett steg framåt styrkemässigt. Från att precis klara 900 kg i totalen till att göra över 900 kg på löpande band. Inför stundande världens starkaste man skulle han vara snäppet vassare än ifjol. Denna gången kommer han tvåa, då efter den ofantliga Don Reinhoudt. För den som då inte vet vem det är så hade han rekord i alla grenar samt totalen samtidigt. Hans styrka var alltså inga fel på, idag hade han nog hade den tyngsta totalen någonsin i styrkelyft om han tävlat. Bakom Lasse på tredje plats är Bill Kazmaier som senare samma år kom att vinna VM i styrkelyft. Bill och Lasse blev goda vänner och tränade tillsammans inför stora tävlingar.

Bill bodde i Auburm, Alabalma. Lasse flyttade dit och studerar vilket gjorde att de båda kunde träna tillsammans. Lasse hade ett speciellt sätt att bänkpressa. När han började så var fanns inga styrkelyftstänger. De tränade och tävlade med tyngdlyftningsstänger. Detta gjorde att Lasse utvecklade en teknik med dem stängerna i bänkpress, en teknik som fick han att lyfta mycket mer än med en styrklyftstång. Han laddade på med stången, hårt ner i bröstet. Lät den slå i och gunga till, sen tryckte han på och pressade upp den på rekylen. Resultatet av detta var att han böjde sönder sex stycken stänger på Bill Kazmaiers gym i Auburn, Alabama. Det här pratades ju om som något häftigt, men Bill var måttligt road över att alla stänger på gymmet var krökta. Allt var ju trotts allt egentligen bara för att ”showa”.

Lasse kröker stänger i staterna

Efter sommaren var det nordiska mästerskapen på Island. Lasse vinner med en PB total på 950 kg och ett kvitto på att formen är god inför VM. Där besegrade han bland annat en kommande världs starkaste man. Den unge Jón Páll Sigmarsson som bara då var 18 år gammal. Mindre än ett par månader efter nordiska är det dags för VM i Dayton, Ohio. Sverige skickar en stor trupp med den nu större än någonsin på 142 kg Lasse Hedlund. Lasse böjer 380 kg redan i andra böjen. I bänkpressen går han mot Bill Kazmaier. Lasse har rekordet och Bill vill ha det. På den här tiden var det fortfarande så att stångens vikt bara stegrade. Man började inte om på någon ny vända där alla gjorde sitt andra lyft och sen tredje. Detta gjorde att Lasse och Bill gjorde alla sina bänk försök på bara några minuter.

När det är dags för Lasse och Bill i bänkpressen är alla andra klara för länge sen. Innan de båda gjort sin ingång har alla lyft sitt sista lyft i bänkpress. Lasse går in på 262,5 kg och Bill på 265 kg. I andra tar Lasse 272,5 kg som han sätter. Bill hoppar modigt till 282,5 kg i andra. Rekordet är 278 kg, alltså räcker det med 280 kg för att få rekordet. Lasse väljer 280 kg i sitt sista lyft. Det innebär alltså att Lasse måste lyfta efter sig själv. Lasse gör alltså alla sina bänkar inom loppet av ca 6 minuter. Då 262,5 kg, sen 272,5 kg och sist då ett försök på 280 kg som han missar… Här har Bill fått en mer än dubblett så lång vila mellan sina försök när han går på 282,5 kg som han sätter. Nytt världsrekord. Bill försöker även med 287,5 kg där efter, men misslyckas. I marklyftet drar Lasse 310 kg och missar två gånger på 332,5 kg två gånger. Han får ihop 962,5 kg som ger honom ett brons. Första medaljen för honom på ett VM och första medaljen för Sverige i supertungvikten.

300 kg åker med inför domare

Under 1979 så blir Lasse bara starkare och starkare. Under hösten visar han det ett par gånger även runt VM. Vid en uppvisningstävling i Örebro så gör Lasse, inför domare 300 kg som blir godkänt. Dessvärre erkänns inte lyftet som rekord. Att bara tävla i bänkpress var så inte ett fenomen ännu, hade det varit idag vid en enbart bänkpress tillställning hade det räknats. Då hade 300 kg varit en rekord vikt som stått sig länge.

I december några veckor efter VM för Lasse ett försök på 283 kg för att få tillbaka SITT världsrekord. Han lyckas och gör 283 kg som slår Bills 282,5 kg han gjorde vid VM. Trotts att han gjorde mer än på VM och nytt rekord var han inte i samma slag. Han hade gått ner i vikt från VM och inte ätit upp sig. Allt resande gjorde att prestationen inte heller alla gånger motsvarade kapaciteten.

Ett herrans massa tävlande

1980 blev då tyvärr det kanske mörkaste året för Lasse Hedlund, men det började ljust! Lasse var här inte längre med vid SM. Mycket på grund av att han 1978 till 1980 faktiskt också studerade i Auburn, Alabama. I februari så var han, Bill Kazmaier med flera med vid en starka man tävling i London. Tävlingen hette Strongbow World Superman Contest och grenarna var vändning med press, marklyft och sista grenen var att pressa ett par 55 kg hantlar så många gånger man kunde över huvudet. Lasse och Amerikanerna anlände till tävlingen några dagar iför väg. De uppsökte ett gym för att träna på. Gymmet de tränade på hade brist på vikter och i Lasses tycke stänger. Andra gånger de kom dit fanns det mer vikter och en Eleiko stång. Lasse lastade på 265 kg och gjorde 6 reps. Detta då en eller att par dagar innan tävlingen drog igång. Han behövde träna på, för detta var inte enda viktiga tävlingen i när tid.

Tävlingen i säg var inget han brydde sig jätte mycket i, det var en proffstävling som betalade dem så det var värt att delta. Lasse var också i USA och skulle hem till Sverige efter tävlingen i London. Den föll sig mer eller mindre bra i tiden. Han gjorde ingen jätte ansträngning i tävlingen. Det blev bara två av tre lyft i vändningen med press där han satte 160 kg i andra och stod över sista. I marklyftet där emot jobbade han lite hårdare och slet upp ett person bästa på 340 kg! I sista grenen när det skulle pressas hantlar på 55 kg. Det blev 12 reps med 11 godkända och miss på 13e repetitionen.

1000 kg och höjning av rekord

Försök på 407,5 kg knäböj

Efter Strongbow World Superman Contest var det hem till Sverige och Giganternas Kamp. Ett storslaget arrangemang som vi varken sett maken till före eller efter.

Firar 345 kg mark

Det var kroppsbyggning, brottning, tyngdlyftning och styrkelyft som skulle visas upp i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Malmö. För Lasse var det knäböj i Göteborg, bänkpress i Köpenhamn och marklyft i Malmö. I knäböjen är Lasse i minst sagt god form, eller ja, kanske är han i sitt livs form. Ingång på 370 kg som han får med sig övertygande. I andra höjer han till 407,5 kg, detta för Europa rekord i knäböjen. Han gör ett bra försök och de som var där säger att de trodde han skulle få den. I sista går han om men lyckas inte komma upp med det. Så 370 kg in i protokollet.

Två dagar senare är det dags för bänkpress i Köpenhamn. Lasse har här rekordet på 283 kg och ingen på plats som hotar om det. Dock vet han att Bill tävlar snart hemma i USA och är i god form för att ta tillbaka det. Lasse drar till med 285 kg i bänkpress. Nytt världsrekord, Europa  rekord och svenskt rekord. Det tog över 20 år innan den sjufaldige världsmästaren i bänkpress Kenta Sandvik slog Lasses Europa rekord. Tid att fira rekordet för Lasse fanns inte riktigt än. Dagen där på var det över till Malmö för att dra marklyft. Lasse kunde alltid dra över 300 kg i marklyft, men hur mycket över? I England veckan innan drog han ett personligt rekord på 340 kg, men det slet han duktigt för med. Ifall han skulle kunna vässa det resultatet lite, lägga på fem kg till och lyckas dra det. Då skulle det innebära en total på 1000 kg. Det blir också så. Lasse gör sitt bästa marklyft någonsin när han drar 345 kg som ger honom 1000 kg i totalen. Dessvärre räknades inte totalen till annat än tävlingen. Delmomenten blev erkända som rekord av de som satte dem under giganternas kamp, men eftersom totalen var utspridd över fyra dagar kunde de inte räka det som total.

285 KG VÄRLDSREKORD

 

Åter till Hawaii

Efter Malmö var det bara att packa väskorna igen för att fara till Hawaii. Denna gången var Lassen ensam svenska att åka. Tävlingen växer för varje år och det är nu över 4500 i publiken. Motståndet för tävlingen var som alltid tufft, men rekord var det primära målet. Med Doyle Kenady, den regerande

och tvåfaldiga världsmästaren skulle det bli svårt för Lasse, Gus rethwisch och Wayne Bouvier som var närmast. I knäböjen ville Lasse samla ihop kilon, men främst sätta Europa rekord. Han går in på 360 kg som åker med. I andra blir det underkänt på 385 kg som han dumpar. I sista begär han 410 kg som skulle innebära Europa rekord! Han kommer aldrig ut på 410 kg och reportern som skrev om tävlingen menar att han begärde det för att Doyle skulle få mer tid inför sitt försök på 415 kg.

Wayne Bouvier var en bra lyftare, men denna dagen var han framförallt en fenomenal bänkare. Han får med 375 kg i knäböjen och går in på 267,5 kg i bänkpress. Det lyftet underkänns, men han höjer trots det till 280 kg i andra. Lasse gick in på  272,5 kg i bänken för att i andra gå på 287,5 kg. Wayne sätter sin andra på 280 kg! Detta var minst sagt storslaget. Att bänkpress 280 kg eller mer var en lista med inte mer än tre namn på vid den här tidpunkten. Wayne väljer efter detta även han 287,5 kg. Lasses första försök är en miss, lika så i andra. Han var aldrig riktigt nära trotts bra skjuts från bröstet. Vad beträffar Wayne så fick han heller inte 287,5 kg, utan fick nöja sig med 280 kg. Något han borde vara mer än nöjd med då han verken före eller efter lyckades med samma bedrift. Detta var första gången Lasse fick stryk i bänkpress och det inte var av en världsrekordhållare i grenen. Kom ihåg då att Lasse tävlat 10 år vid den här tidpunkten.

Lasse drar 317,5 kg i marklyft med två missar på 340 kg. Det blir en total på 950 kg och en rejäl stolpe ut med tanke på kapaciteten. Kanske hade alla dessa tävlingar och resor på bara några veckor tagit knäcken på honom och hans form. Usa, till england, till sverige, till danmark, till sverige vidare till hawaii på mindre än en månad.

 

Europa mästare far på världens starkaste man

Två månader efter tävlingen på Hawaii är det EM i Schweiz. Lasse kommer in i med en kanske inte super, men välbevarad form. Han slår inte något personbästa i någon gren, men gör sin

bästa total. Med 967,5 kg slår han Andy Kerr från England som var det största hotet. Andy kom tvåa på VM samma år och fler gånger till. Vann även EM året där på. Vad beträffar Lasse var det ingen ro. Ladda batterierna för världens starkaste man. Sitt första år 1978 kom ha trea, året där på kom han tvåa och nu 1980 är han en av stor favoriterna att vinna.

I startfältet på världens starkaste man hittar vi blad andra Bill Kazmaier, Geoff Capes och Don Reinhoudt. Geoff Capes var här inte något namn, men han kom att bli. Första grenen är stockpress, något idag som är kanske det vanligaste vi ser i strongman, men då var det mer eller mindre helt nytt. Lasse för en delad första plats med Bill, inte otippat. Andra grenen är en kast gren, där placerade sig Lasse inte så högt. Då inte att han hade avsaknad för styrka och explosivitet, snarare att rörligheten var så begränsad. Han var så stel i axlarna att när han ska kasta objektet upp bakåt får han inte ens upp armen rakt över huvudet innan det tar svär stopp.

Med undantag för kastgrenen och ett par till grenar så var Lasse i toppen i alla moment. Tvåa, trea, delad trea. Tyvärr dock var Bill Kazmaier alltid den som var lika bra eller bättre än Lasse. Lasse kom på en stark andra plats med marginal bakåt, men Bill var klart den starkaste den dagen och dagar att komma.

 

Det mörka slutet

I september månad var det Nordiska mästerskapen i Drammen i Norge. Alla som var där, även dem som vann, minns en sak där ifrån. Det är dags för super tungvikten och då Lasse Hedlund, regerande Europa mästare. Det berättas om Lasse här som lite mopsig och nonchalant. Som att han är där för att vara bäst och vinna lätt, men med hur mycket? Uppvärmningen ska ha gjorts halvdant och under mindre fokus. Ingångsvikten är 360 kg som han sätter. De begär 382,5 kg i andra. Här ska tas höjd för att böja tunga vikter! Helst över 400 kg.

Supertungvikts stjärnan går ut för sin andra böj, men återigen, nonchalant. Går under stången, backar ut. Får böj signal och laddar på. I botten sprakar det till och Lasse faller lelös ihop. Båda knän har givit vika. Den främre lårmuskeln har släppt från knäna. Lasse körs från Drammen i Norge till Örebro sjukhuset där han blir liggande en lång tid. Han  opererades, men var heltidssjukskriven fram till våren 1982. Han klev aldrig upp på flaket igen efter detta.

 

Legenden

Lasse Vid landskamp i Norge början av 70-talet

Även fast Lasse aldrig tävlade mer så var det som kom efter en stor del som bidrog till den legendstatus han ändå fick sig. Jag som skriver detta är förr och uppväxt i samma stad som Lasse. För att veta vem Lasse var i Örebro när det begav sig behövde man inte lyfta själv. Det räckte med 140 kg ut fördelat på 194 cm. Han syntes på håll och märktes väl av. Till allt detta det som alla också berättat, Lasse gillade att synas. Uppmärksammades mycket också i lokal tidningen Närkes Allehanda när han gjort något storslaget, som han så ofta gjorde.

Mycket tokigheter har jag hört. Hur han ska ha ”tillrättavisat” busar och inom det militära hjälpt de han tyckt varit slasar fatta beslut fortare än de hinner blinka. Han kunde också se sig som lite över alla andra, alla fall när alla andra gjort någon miss i något. Hårda och nedlåtande ord kunde komma flygande, även om han inte alltid menade dem fullt ut. Allt detta med den massa bidrar till en karisma. En unik karaktär.

Även efter sin tid som tävlande så tränade han på, mer eller mindre i perioder. Han var runt mycket också tack vare jobbet. Det gjorde att han besökte gym och atletklubbar för att träna på. Från sadhanan tillfällen finns med berättelser. De flesta slutar liknande. Att Lasse lastar på en vikt som är mer än någon annan kan drömma om att pressa, sen gjorde han tio reps på det. Med den barkunden han hade inom kraftsport, den längd, massa och tillika så karisma var det svårt att inte stanna upp och betrakta denna man. I hans då rätta miljöer, lyftarmiljöer var det rent av omöjligt. Då som i träningslokalen och tävling.

Hans träning beskrivs som tyngre kroppsbyggarträning. Alltså att han tränade lyften, men även isolerande övningar och flera reps. Som en kroppsbyggare men med mycket mer vikt. Marklyft ska han aldrig riktigt ha tränat. Det var knäböj och bänkpress primärt. Knäböjen fick täcka upp för marklyftet. Kanske var det också därför han aldrig var så bra i marklyft. Många tävlingar höll han jämna steg med de bästa i böj och triumferade dem i bänk, men tappade allt i marklyftet. Hans ska inte heller under sin tävlings satsning specialiserat sig så på bänkpress, det kom senare efter knäskadan. Efter träningspassen burkade han varva ner med ett stycke hårdost på ett halvt kilo samt öl i måttligmängd för att skölja ner osten.

Lasse var den som bänkpressade mest på sin första, så väl som sista tävling.

Lasse var tillbaka och tränade under mitten av 80-talet. Man ser honom redan på VM i Göteborg 1983 som coach att det han kunde ha tappat var mer eller mindre tillbaka, alla fall i massa. Sen är det så med. Lasse gillade den karaktären han själv var. Han ville, och kanske rent av behövde vara stor i dessa sammanhang. Under mitten av 80-talet så gjorde han 320 kg i en tävlingsgodkänd bänkpress på träning. Han gjorde också tidigare 330 kg på en uppvisning i Hawaii när han var där 1979. då inte tävlingsgodkänd. Det var duktig studs med rövlyft. Detta lyft på 320 kg ska då ha varit under konstens alla regler och att baka upp det gjorde han tio reps på 280 kg!

Det största och starkaste Lasse ska ha varit i bänkpress var inför styrkelyfts VM 1991. Han själv skulle inte tävla, där emot skulle han vara prisutdelare. Han visste om detta långt i förväg och började träna. Enligt hans vän som arrangerade VM, Bjarne Carlsson ska Lasse ha tränat på ordentligt inför detta. Han vill vara STÖRST vid VM. Det var inget snack om den saken. Kapten Lars Hedlund vägde in på närmare 170 kg på sina 194 cm. När han dök upp på VM hade han en skräddarsydd kostym i guld. Han såg ut som en förstorad karikatyr av sig själv. När han klev in i uppvärmnings lokalen och super tungvikten stod och värmde upp frös rummet. Alla blev tysta, stannade upp och bevittnade denna mannen med häpnad.

Lasse var sitt största och starkaste i bänkpress vid det här tillfället. Det han gjorde i bänkpress är så pass mycket vid den här tidpunkten att jag knappt vet om jag vågar tro på det. Något jag vågar tro är att han gjorde 10 reps på 280 kg. Detta för flera sett honom vid olika tillfällen göra 10 reps på 270 och 275 kg. Det skulle dock ha gjorts under mitten av 80-talet, men han var som starkast 1991. Så sannolikt ska han kunnat göra mer än 10reps på 280 kg.

Den 4 juni 2016 kommer nyheterna om att Lars Hedlund har gått ur tiden. Han blev 67 år gammal innan många år av sjukdom tog hans liv. Sista officiella lyftarsammanhanget han syntes i var som prisutdelare vid mästarmötet i Örebro 2001. Då fortfarande stor och tung, men inte samma bringa. Mycket tal gick om att han bara ska ha vägt 80 kg och suttit i rullstol sista tiden. Så mor det ha varit kanske en tid, men inte alltid. Han var stor och kraftig kort innan han gick bort. Bilden här som är den nyaste jag sett på Lasse bekräftar alla fall att han inte kan ha vägt några 80 kg.

Lasse hade många år som aktiv inom kraftsport. Inom tyngdlyftningen blev var han med och vann två junior landskamper. 1969 och 1970. Vid nordiska mästerskapen för juniorer vann han 1969 och 1970 med en andra plats 1968. Svensk junior mästare blev han 1968 och 1969. Till detta slog han 5 st svenska ungdomsrekord och 21 st svenska junior rekord. Hans bästa lyft var 170 kg i press, 135,5 kg i ryck och 170 kg i stöt.

I styrkelyft vann han ett par RM guld samt vidare två SM guld. Ett nordiskt mästerskap 1979. På EM kom han trea, tvåa och etta. Vid VM 1977 kom han 6a och vid VM 1979 kom han trea. Bästa resultaten i styrkelyft var 380 kg, 285 kg och 345 kg. Totalen var 967,5 kg eller då 1000 kg från Giganternas kamp. Lasse ska ha gjorde 1100 kg vid träning, men gissningsvis på utfört med ett kritiskt utförande i samtliga lyft. Han samlade på sig rekord även i styrkelyft. Svenska rekord blev 23, med 6 i knäböj,  7 i bänkpress och 10 i totalen. Nordiska rekord var 7 i bänkpress och 1 i totalen. Europarekord var 6 st i bänkpress med 260 kg, 270 kg, 272,5 kg, 278 kg, 283 kg och 285 kg. Världsrekord var då hans 3 st bänkpress rekord på 278 kg, 283 kg och 285 kg.

 

Gillade du artikeln kan du stötta sidan genom att handla hos tyngre genom länken tyng.re/josef_eriksson

Lars Norén – Den Svenske giganten

Josef Eriksson

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg