Richard Schoenberger DÖD

Richard Schoenberger
Född 13 November 1965
Död 20 Juli 2023

En av de råstarkast bänkpressarna som funnits med 277,5 kg i smalbänk. Tävlade under testade sammanhang i klassisk bänkpress.

För ungefär 13 år sen kom det ut en video på Youtube från 90-talet. Det var ett träningspass med C.T fletcher. Han gör fyra, nästan fem reps på 225 kg. Det mest imponerande i den videon är dock inte C.T eller det setet, utan mannen i vit t-shirt dom hejar på honom. Richard Schoenberger.

Richard Schoenberger är för de flesta mest känd som ”Hype Man” och träningskamrat till Youtube fenomenet C.T Fletcher. I en träningsvideo från 90-talet jagar Richard igång C.T inför ett set med reps på 225 kg.

C.T var aldrig nära Richard i styrka eller som de kallar det ”Brute Strength”. Något han själv påpekat många gånger.

Det som mest kännetecknade Richard var hans väldiga bröstkorg och axlar. Något han hade som prydde honom mer eller mindre hela livet. Den hyllan var inte bara ”show muscles” utan även ”go muscles”. Som mest på träning skickade han upp 283 kg i bänkpress och 238 kg i militärpress. Troligen någon form av bendriv i den pressen ovan för huvudet.

Det fanns/finns en plan att prata med utländska bänkpressare i Podcasten Tyngre Bänkpress. Richard Schoenberger var tillfrågad och hade tackat ja.

Gillar du hemsidan och vill stötta den. Då kan du göra det genom att köpa träningsprodukter hos tyngre eller Nordic Fighter i följande länkar.
Tyngre: tyng.re/josef_eriksson
Nordic Fighter: nordicfighter.com?acc=bankpressnu

Du kan läsa med om Richard i ett tidigare inlägg här:

Richard Schoenberger – En enda stor bröstkorg

 

Josef Eriksson

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg