211119 Fredag – Vecka 1 av 28 klar

Bänk:
Alla set görs först med fötterna i golvet och sen två set med fötterna i luften.
100 kg 4×10 – Brett
100 kg 4×10 – Medel
100 kg 3×10 – Smalt
100 kg 1×25 – Smalt

Med det var första veckan med bänkpress klar för VM i Kazakstan om 28, eller nu 27 veckor. Väldigt smygande med träningen efter två veckors uppehåll, men det känns som jag la denna vecka på rätt nivå. Hade om något kunnat varit lite mer bänk. Dock har jag känt mig halvdäven vissa dagar så med tanke på det är det nog bra att svårighetsgraden har varit låg. Förr blev jag ofta skadad eller sjuk inför eller efter tävlingar. Det är något jag försöker hålla mig borta från helt, inget som bidrar direkt. Anledningen till att detta pass inte var mer än bänk var just pga att jag hände mig lite däven.

Nästa vecka blir inte mycket mer rock N roll än denna. Kommer vara väldigt lik men högre volym. Det blev inte mer än 28 500 kg volym denna vecka eller då 124 Mängd. Det är väldigt lågt, men det är som sagt också bara en ”kom igång” vecka. Det man kan kolla på också är att snitt vikten och så även topp och lägsta vikten som är de samma också är låg på 100 kg. Det är 44% av det jag gjorde på VM, sen kan man bryta ner det i flera led. Först och främst är det inget stopp och på en annan bänk jag lyfter mer på? Blir det då snarare 40% än 44%? Det andra är att jag varierar greppet och lyfter upp fötterna. Något som i sin tur gör det svårare, men hur mycket svårare?

Hade jag haft ett 1RM utan stopp med brett grepp, medel och smalt samt alla dessa med fötterna upp PÅ DENNA BÄNKEN. Ja då hade vi kunna tagit fram en riktigt procent och på så vis mängd. Nu kan vi inte det och jag tror att i sammanhanget är det marginaler som inte spelar roll. Jag vet att jag gör det så vid en eventuell jämförelse är det en Asterix, inte mer. Nästa vecka kommer alla fall volymen vara stadigt över 30 000 kg.

Stötta mig mot VM genom att handla hos tyngre genom denna länken: tyng.re/josef_eriksson

 

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg