211229 Onsdag – Tunga treor

Som jag skrivit innan känner jag att min supraspinatus är duktigt överarbetad. Efter Vm började jag träna upp den pga att den är väldigt svag. Kombinationen av specifik träning för den, lowbar böj, tunga mark och bänkpress medolika grepp och fötterna uppe blev nog för mycket. Nu känns den lite som när jag fick bristningen, men inte alls lita alvarligt. Det gör ont att bänka, men vikten spelar nästan ingen roll utan rörelsen. Att föra armen bakåt gör att det stramar i baksidan av axeln annars märks det inte av om jag inte tränat hårt så jag fått träningsvärk.

Bänk:
160 kg 1×3 Stopp
180 kg 2×3 Stopp
190 kg 1×3 Stopp
200 kg 1×3 Stopp
210 kg 1×3 Stopp

Rullande extensioner:
20 kg 2×15

Chins:
3×6

Stångcurls:
20 kg 2×20

Ja det var ett halv stressigt pass där jag ville hålla igen på volymen. Ville också lyfta med så mycket kontroll som möjligt då axeln gör ont. Treor med stopp fick det bli, få reps med stopp gör det väldigt enkelt att ha kontroll och lyfta effektivt. Gick upp och gjorde en trea på 210 kg med stopp som var PB. Har gjort en trea på 225 kg utan stopp och inte reppat med stopp på länge så ja, det räknas väl typ inte. Ville nästan gå upp på 220 kg och göra en trea men var rädd att det inte skulle gå eller att jag skulle tumma på stoppet där av nöjde jag mig där.

Dagen efter passet och även efter märkte jag inte alls av den här utmattningskänslan jag haft i skulderbladet. Kommer också skippa all rehab och stretch för den som jag gjort och se hur det blir. Tror jag helt enkelt kan över jobbat supraspinatus muskeln för mycket för länge.

Stötta mig mot VM genom att handla hos tyngre genom denna länken: tyng.re/josef_eriksson

 

 

Josef Eriksson

T-shirt Silhouette
Barebells Mixlåda
Jordgubbsgröt
Tyngre Pannkakor
Tyngre väska
Tunga Bananer
Nocco Soda
T-shirt Silhouette
Barebells Mixlåda
Jordgubbsgröt
Tyngre Pannkakor
Tyngre väska
Tunga Bananer
Nocco Soda

Liknande inlägg