200315 Söndag – Maxning i marklyft

Mark med bälte:
70 kg 4 set
120 kg 2 set
170×2
200×1
230×1
255×0
255×1
275x3x3

Ja… det blev inget pb i mark, anledning var att jag var för svag sen orsakerna till att jag var för svag är flera.
Det första är att träningen varit väldigt undermålig sen nyår i och med att höften stallat till det. När höften strular strular ryggen och det gick så pass att jag fick ryggskott.Så ryggskott två veckor inför detta gjorde det inte heller bra. Sen har det varit mycket omständigheter runt som uppstått speciellt sista tiden nu med coronan. Mycket saker som jag måste verka i och fatta beslut mm. Bara en timme innan maxningen hade vi möte på gymmet med alla medlemmar om ifall man stänger ner gym osv osv. Fokuset var på allt annat än på mitt eget lyftande.

I uppvärmningen på 70 kg kändes kroppen inte alls pigg. Jag körde fyra set på 70 kg för jag tänkte att den skulle vakan, den brukar det efter ett, max två set, den gjorde inte det. Se blev det 120 kg där det heller inte hände något, jag fick ta i för att lyfta stången. Testade 120 kg igen men inget klipp i lyfte. När jag väl skulle lyfta kunde jag inte heller fokusera, jag brukar vara bra på det. Jag kan gå fram, ta tag i stången och så är skalle där, det var den inte nu. Den var långt borta. Till det så var som sagt inte ryggen helt med. När jag skulle dra var det som jag inte fick med mig ryggen alls i lyftet, vilket nog stämmer med tanke på hur det kändes dagen efter. Jag brukar alltid känna av ryggen muskulärt dagen efter tunga mark, men jag känner ingen ting dagen efter. Nu kommer jag ta tre veckor utan att lyfta tungt och köra maxeffort. Tror den behöver få vila lite samt att få i gång höften att må bra.

När jag pressar höften drar den ihop sig så jag får som en naturlig butvink. Det är något som lätt resulterar i ryggskott för mig, senast var 2018 och innan dess hände det mycket förr när jag var mindre. Haft dessa problem när jag var 9 år, så innan jag ens gick i högstadiet hade jag haft min beskärda del ryggskott.  Jag vet att det händer och jag har lärt mig hitta en hygglig balans på det, men i min iver att försöka få till en tung böj snart så såg jag inte klart på situationen.

Nu är det nya tag och nästa maxning kommer inte vara om allt för låg framtid.

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg