220130 Söndag – Max effort marklyft utan bälte

Så! Då var det dags för verkligheten, marklyft från golvet. De gick ganska bra, bättre än jag trodde. Hade tänkt mig 250 kg, men tänkt att det blir coolt med 6 st järn 20or på varje sida så  blev så. På 180 kg blev det 4 singlar. Detta pga att jag tappa stilen lite, jag drog mer som tidigare än nu. Höften stack och tappa båltrycket. Efter att mer eller mindre fått till det höjde jag vikten. Höjningarna kom av att jag körde med 20or rakt av, och att 220 kändes så bra att jag tänkte 260 går. Nu missade jag 260 kg, med det var nog för det stora hoppet i kombination med att jag inte gav allt i försöket.

Marklyft:
100 kg 1×1
140 kg 1×1
180 kg 4×1
220 kg 1×1
260 kg 1×0
260 kg 1×1
180 kg 1×5
140 kg 1×10

Knäböj:
60 kg 1×5
100 kg 5×5

Utfall – KB – 8 cm platå:
28 kg 3×6

Revers hyper:
100 kg 3×15

GHR situps:
3 set

Resultat av passet är att jag drog 260 kg som är 5 kg under PB utan bälte som är bra. Tappade ryggen det minsta jag gjort på 260 kg och så även ett maxlyft. Det var verkligen max. En annan halv intressant sak är att jag har ont  ländryggen efter detta. Inte efter passet, inte dagen efter utan två dagar efter. I regel så får jag ont kvällen eller dagen efter i ländryggen om jag tappar ryggen. Som i Paus mark rundas den ofta som mest på mig så det kan kännas. Att det kommer två dagar efter har aldrig hänt, lite som ben träningsvärk. Den är värst ett par dagar efter.

Så jag får se i veckan hur det sitter, kanske är det en ajabaja eller väldigt central träningsvärk. Något jag märkt på lyftare är att den som är van att tappa ryggen ofta inte får ont för det, men den som inte är van får ont. Säg att du kan tappa ryggen 1-10 då 10 är katastrof. En lyftare som drar med 1-2 som drar med en 3a i hållning kan få ont av det. Någon som istället drar med 4-5 i hållning får inte ont av det, men när de drar med 6-7 i hållning får de ont av det.

Sen är det svårt med, för de tär verkligen långt ner i ryggen jag har ont. Det är något som inte viker sig mycket på mig i antal grader, men ofta lätt viker sig lite. Så jag vet i perioder när jag inte får till det, då kan jag få ont så jag fått avbryta pass innan jag fått på 100 kg. Dock var detta längesen nu, jag löste det genom att dra rakmark och successivt jobba ner höften.

Vad gäller knäböjen är det ju något som alltid är en risk och halvdumt för mig att köra. Med det sagt har de senaste åren varit mina bästa höft år även fast jag har tillbakagångar rejält några gånger. kör jag lite försiktigt på känsla och inte bestämmer mig för något verkar det gå utsmyga på. Inte haft ett bakslag på månader nu, då menat att jag fått skita i all underkroppstäning pga det. Sen är 5×5 på 100 kg den högsta böjvolymen jag utsatt mig för på länge med vilket pinsamt nog också kändes. Jag kan böja +200 alla dagar i veckan, men 5×5 på 100 kg sätter sig.

Anledningen bakom detta är ganska självklar egentligen. Varför jag har 100 kg och inte 60 kg eller 140 kg är ganska enkel. Det är för 100 kg är tillräckligt med vikt för att utmana mina ”ytterligen”. 60 kg blir för lätt och är lite fladdrigt, lite som tom stång. 140 kg hade blivit lite för hårt och jag hade tappat position i mina svaga delar. Det hade gått och hade nog sett okej ut, men jag hade fått vika mig lite. 100 kg är så pass att jag känner hur knäna vill fara inåt i vändningen. Hur höften vill sticka före i botten upp och överkroppen komma efter. Jag känner i sista repsen framförallt i sista seten hur utåtrotationerna får jobba för att hålla kroppen i position.

Det är när svagaste länken viker sig som lyftet börjar fallera. Det är därför jag faller i starten i marklyft, bålen är för klen. den håller bra på 220 kg, men på 260 kg. När jag är uppe på 100%, ja då viker det sig. Nu kan 100% få fallera lite lätt, det kan jag tycka, men för mig så hade det nog hänt redan på 90%. Ju senare det fallerar, ju mindre kommer det också fallera på 100%. Lite mer om detta kan man läsa i en artikel om uppbyggnadsträning som kommer ut i veckan.

Tanken är nu i alla fall att falla tillbaka till conjugate träningen när jag äntligen fått lite kontinuitet. Det kommer vara speed pass på torsdagar och max effort pass på söndagar. Vi ska med få en ny marklyftspaltform från gymkompaniet. En liten och smidig sak som har många funktioner. Den är dessutom prisvärd på 3490 kr. Ni har bild nedanför och länk här: https://gymkompaniet.se/svensktillverkad-marklyftsplattform-swedish-power-equipment

Stötta mig mot VM genom att handla hos tyngre genom denna länken: tyng.re/josef_eriksson

 

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg