221013 Torsdag – Marklyft 205 kg maxreps

Ja idag var en dag det med. Sömnen är fortsatt undermålig, men saker rör sig åt rätt håll känns det som. Sen känns allt segt och tungt, inte haft ett bra pass nu på en tid, men det kommer nog i slutet av tunneln. Idag var det huvudsakligen mark med reps på 205 kg. Senaste tiden har jag i mark gjort precis minsta möjliga jag ska i reps. Idag var minsta möjliga att klara 6 reps och de ville jag slå. Sen ska man säga att 6 reps på 205 kg för mig är egentligen inte ett problem. Släpper jag ryggen och position kan jag nog dra iväg 10 alla fall, men det kommer inte hjälpa min stor mark på sikt.

Något jag ser som är ett jätte bekymmer i lyftning är just detta. Man fokuserar på att göra x-antal reps på x-vikt sen får utförande vara vad det vill. För jobbar man med det för mycket kan det bli färre reps och så kan vi inte ha det! Jag själv har varit där och många andra, men sen växer många från det. Dock så är det långt från alla… Jag vet att 7 reps på 205 kg där jag alla fall varje reps kämpar för att hålla position kommer ge mig mer än att dra 10 pang bom reps. Detta såg jag när jag drog 255 kg, mesta jag gjorde på träning inför det var 8 reps på 180 kg utan bälte där jag jobbade allt jag kunde med positionen.

När ett lyft är för tungt så kommer vid en viss procent de svagare musklerna kopplas för de flesta så de bara starka musklerna bara drar. Då blir tekniken ofta lite knackig och det tar tvärstopp på sina ställen. Dock går det ofta fort tills det tar stopp. Att jobba med alla muskler kräver ofta lite mer kontroll vilket kan sänka hastigheten på lyftet, men man jobbar effektivare. Genom att göra det långsamt känner man när man har med och inte med den önskade positionen. När jag drar 205 kg här på videon så drar jag inte aktivt långsamt, men jag känner in positionen och varje muskel innan jag börjar dra. Försöker hålla mig där jag ska vara och kommer jag ur försöker jag jobba mig tillbaka innan utlåsningen.

Det mesta jag någonsin dragit i marklyft är 275 kg med gummivikter på träning. Jag tror att jag kan dra 280 kg i november på DM och om inte det så kort där. Klarar jag det är det inte primärt för jag tränar så mycket marklyft, utan för att jag jobbat med mitt marklyft.

Boxböj:
90 kg 1×12 – 4 cm grund
90 kg 1×12 – 2 cm grund
90 kg 1×12 – Parallell

Mark:
127,5 kg 1×10
152,5kg 1×8
177,5 kg 1×6
205 kg 1×7 MR

Utfall:
20 kg 1×10
40 kg 1×10
50 kg 1×10

Benlyt:
3 set

Bålrotationer:
3 set

Höftutåtrotationer:
3 set

Jag klarade målet med att slå 6 reps på 205 kg, men som jag säger i en längre videon så fanns nog mer. Det är jobbigt, men inte tungt. Jag ska försöka ha med mig det till nästa vecka. Då är det reps på 217,5 kg och minsta antalet ska vara 4 reps. Mitt PB är 5 på 220 kg utan bälte. Jag tänker mig att 6 reps på 217,5 kg vore väldigt bra, men 4 är bra nog.

Vill du stötta hemsidan?

Hitta det träningsprogrammet som passar dig: Träningsprogram

Handla hos tyngre här: tyng.re/josef_eriksson

Handla hos Nordic Fighter här: nordicfighter.com/?bankpressnu
(5% rabatt hos Nordic fighter med koden: bänkpressnu)

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg