221115 Tisdag – Täby AK SHOWDOWN

BLACK WEEK HOS TYNGRE
BLACK WEEK HOS NORDIC FIGHTER

Då var det dags ÄNTLIGEN för Täby AK Unlimited International Bench Press Showdown! Formen var vad den var, men förhoppningarna var goda. Tanken med denna tävlingen var att jag skulle gå 240,5 men i och med att jag inte hade mina 236 från helgen var också 236 ett alternativ. Med det sagt var huvudet på 240,5 kg och 236 kg blev först en verklighet väl där efter andra lyftet.

Som tidigare nämnt hade min son lunginflammation och sov dåligt. Vi visste inte här att han hade just lunginflammation här, vi trodde det var förskolesjuka. Så förutsättningarna för den här tävlingen var väl samma som de var för träningspassen. Han vaknade och skulle upp klockan fem på morgonen efter en stökig natt. Tävlingen började 19.00 så när man varit vaken 14 timmar med dåliga nätter av sömn är man väl inte i något vidare slag. Sen kan jag inte göra så mycket mer än att gå in med inställningen att det kommer gå vägen och bara köra.

Tävlingen hölls också på den berömda Rogue bänken på Täby. Täby som höll en liten tävling och så vänligt bjöd in oss att tävla. Ett gäng från Hallsbergs AK då.

Värmningen känns bra och känner mig stark. Inte lika stark som lördagen kanske något mer off. Dock så var ryggen bra nu i och med att det inte var någon böj innan så det var ett stort plus. Bänken då som är mycket mjukare än en vanlig bänk gav en bakåtlutad position. Något som är fördelaktigt. Det kändes super bra tills jag kom till 180 kg, då blev det lite konstigt.

På 180 kg kändes det som att jag sjunk för mycket och det blev för mjukt och vobbligt. En annan beskrev det som en vattensäng vilket är lite känslan om man överdriver det. På 200 kg märkte jag av detta märkbart. När jag tog ner stången och bromsade den blir landningen inte disting utan lite trög för dynan sjunker. Nästa vikt är ingången på 220 kg som jag blir halv osäker på efter 200 lyftet, men tänker att jag kommer alla fall inte faila.

Höjden jag har på ställningen för avlyft för jag med ändra. Jag hade höjd 8a men ju mer vikt som kom på ju mer sjunk jag in och höjd sju visade sig vara bra från 200 kg.

Ingång  – 220 kg

Vi var en grupp på 9 pers som gjorde att vilan blev för mig bra. Ett tempo jag gillade. Alla utom en var jag väl mer eller mindre involverad med i deras träning mot den här tävlingen. Så det var mycket fokus på alla andra med och se hur det går för dem. Alla skulle gå för PBn och det var spännande och kul att se. Jag vet inte om min iver över de andra tog eller gav till min prestation, jag vill tro att den gav.

När det är dags för mig har alla lyft och fått sina lyft. Jag gör 220 kg väldigt lätt tycker jag själv och kändes bättre än 200 kg, troligen för jag var beredd på dynan mer nu. Andra blir att gå 230, inget snack om den saken.

Andra – 230 kg

Detta kändes lovande och självförtroendet på topp. Gick in och rökte av den, men kände att det var lite off. Farten var god, men något, troligen dynan fick mig ut balans. Man kom i bra position, men lite för mjuk som sagt. Lämnade in 236 kg för att feg säkra, men var lite tvivelaktig i det. Jag visste alla fall att jag kan höja om jag vill sen.

Sista – 240,5 kg

Efter sett flera leverera i sista bänken så höjer jag upp min sista vikt till 240,5 kg. Jag tänker att den kan, kan finnas där! Jag intar position bra och gör allt rätt, får bra signaler men! Det enda som inte var bra nog var styrkan! Typiskt! 236 kg hade åkt med är jag övertygad om, men hade inte velat ha med det på den bänken. Då hade jag grämt mig över det tills SM i februari.

Efter tävlingen

Kul tävling med bra människor! Allt var stressigt så fick väl inte avnjuta allt till 100%. På väg hem grubblar jag över lyften och min styrka. Jag är säker på att min kapacitet är bättre än 230 som jag nu bara fått med mig. Träningen har visserligen inte indikerat på mer än 225 kg med stop så att få med 230 är en seger så sätt.

Hur som tog jag beslutat att tävla i Nora om några dagar vid en till tävling. Då på hård dyna. Så om jag skulle klara 236 där finns inga Asterix er till mitt resultat. Jag är anmäld och klar innan jag hinner hem.

Väl hemma möts jag av en febersjuk son som pga sin höga feber spyr som en fontän. Natten blev full av sängbyten och ner spydda sängkläder. Jag vet inte men kanske att det blev totalt 3 timmars sömn utspritt mellan klockan 0.00 och 5.00 på morgonen mellan allt. Trotts detta har jag tänk forsat tävla i nora. Dagen där på, onsdag så åker jag till gymmet och gör 225 på hårda dynan.

Vikten jag går  är det jag täkt gå på tävlingen. Värmer upp med en singel på 190 kg, sen 210 kg som är tänkt ingång och där på 225 kg. Sista lyftet på då 225 kg rör sig något långsammare än 225 på EM. Närmare bestämt ca 0,45 sek långsammare. Dock är det dagen efter tävling, efter en kaos natt och sent på onsdagen dessutom. Min tanke är at får jag bara sova lite mer än vanligt nätterna innan Nora nu på lördag åker 236 kg med!

Natten till Torsdag blev väl en härlig repris på natten innan och väl på torsdag får vi åka in med grabben. Här är han på alvedon och har över 40 grader feber. Efter tester på sjukhuset visar det sig att han bara inte har hög feber utan även lunginflammation och pga spyorna ordentligsaltbrist. Han och min fru blir kvar på sjukhuset med antibiotika och dropp. Jag kommer hem sent torsdag kväll/natt och lägger mig. Fredag är de hemma och saker kommer börja gå åt rätt håll.

Jag stryker mig från tävlingen. Jag skulle inte bara tävla utan även döma och att åka bort en hel lördag under de förhållandena var inte riktigt prio. Så det blev inget med det.

Trotts att jag står utan vidare resultat efter min träningsperiod tror jag att min nivå är mer än 230 kg oavsett bänk under mer normala förhållanden. Om det stämmer kommer jag slå PB och mer där till i Skövde på SM i februari. Detta då förutsatt att saker nu håller i sig lite.

Läs kommande inlägg för mer om min träning inför SM samt analyser.

Vill du stötta hemsidan?

Hitta det träningsprogrammet som passar dig: Träningsprogram

Handla hos tyngre här: tyng.re/josef_eriksson

Handla hos Nordic Fighter här: nordicfighter.com?acc=bankpressnu
(5% rabatt hos Nordic fighter med koden: bänkpressnu)

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg