230411 Tisdag – Bänkpress JM 6or

Bänk:
120 kg 1×6 stopp
140 kg 1×6 stopp
160 kg 1×6 stopp
180 kg 6×6 stopp
160 kg 1×10

Blev inget mer det här passet. Var lite tidspressad och skulle köra mer senare. Nu blev senare klockan 22.30 och jag var väldigt trött så prioriterade sömn. Känns bra att alla 6or åkte med på 180 kg med stopp. Det är inget jag gjort tidigare, men inte heller riktigt försökt med. Gjorde 9 reps på 180 med stopp en gång. Det hade jag inte gjort idag, men jag känner det med att min topp nivå är inte där. Dock är min tolerans och uthållighet bra. Toppen behöver inte komma för än om 6 veckor på VM, så det är okej. Nu är jag trygg och nöjd med att vara lite svagare, men tåa träna hårt. Sprang en mil igår med på kvällen och gjorde detta passet på förmiddagen. Så den milen satt nog kvar lite i kroppen så jag var lite avslagen.

Vi får se lite hur nästa vecka kommer se ut. Vi har landslagsläger i helgen och ska köra maxreps på lördagen. Nu har jag kört på ”hårt” några veckor i följd så bör jobbat ner mig lite så det ska finnas en superkompensation att hämta. Alltså tror jag att jag nu får ut några kilo av att vila lite mer och ha 1-2 lättare pass. För en vecka sen hade jag inte hunnit tärna på för det i och med jag var sjuk.

Min högra skuldra som lätt stelnar till och bråka när jag inte träna med är lite på banan igen. Dessa pass använder jag för att testa och stärka skuldran. Att pausa och reppa på de här vikterna kräver mycket fokus på att hålla position. Det satte jag detta pass så där har jag lite mer. Viktig för mig nu att inte bli sjuk igen innan VM bara…

Josef Eriksson

Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus
Burgers Black
Bänkpress Test Två
Kanel/rabarber gröt
Tyngre Shorts Breathe
Tyngre Tracksuit
Sommardröm
Nocco Focus

Liknande inlägg