Bröstmuskel skadan

Den 16 december hade vi ett slags landslagsläger/träff i styrkelyfts förbundets regi. Vi skulle då genomgå några tester enligt Fysprofilen. Två av testerna är att man ska maxa i smalbänk med fötterna i luften, ett annat max reps i dips. Det här görs under halvt stressiga förhållanden så att få optimal uppvärmning hinns inte med. Att gå fullt ut i dessa övningar som jag är stark i men inte tränar sätter ju en viss påfrestning. Och dagen efter upplevde jag en smärta i mitt högra bröst som påminde om en stärkning/bristning. Trodde det inte var så mycket med det men nu en månad senare med alla om och men så har jag upptäckt att det är så pass allvarligt jag måste ta ett lite längre steg tillbaka och vila.

Det här betyder inte jag ställer in någon tävling, jag kommer köra Arnolds men bara hinna få några veckors träning. Och de veckorna kommer främst dedikerad till VM då Arnolds är kört med detta. Jag kommer ge det 10-14 dagar att läka, när jag inte i någon vinkel kan känna tendens till smärta kommer jag där ifrån ge det 3-4 dagar ytligare att läka. Jag kommer under den här perioden träna överkroppen och underkroppen som tidigare fast utan bänk och bröst träning. Eftersom ståpress fungerar kommer det bli min huvudövning och min referensverkens. Varför jag vill ha och behöver en referens är för att jag sen skadan uppstod har försökt hålla min kroppsvikt hög för att inte tappa så mycket styrka när jag inte kan träna, samt för jag varit sjuk. Men nu efter 1 månad håller inte de längre så kommer börja gå ner konkret nu och låta pressarna överhuvudet säga mig hur min ”kraft” ligger till.

Det här är ju jätte tråkigt att det blir så här, och speciellt när det är högra bröstmuskeln som jag under mina nästan 11 års styrketräning aldrig haft ett problem med. Och känner med att ”tyvärr” problemet sitter i bröstet, många gånger kan det bero på annat som rygg,axlar eller nacke. Sen också att det här kommer från ett organiserat test hos förbundet stör mig med. Vem som helst med lite idrottskunskap sätter inte ett dussin elit idrottsutövare och tävlingsmänniskor i ett rum och låter de maxa ut i övningar de inte är vana vid.

Så min bänk träning beräknas vara tillbaka ca 27e januari, om inte jag bollar med stången någon dag tidigare. Ska försöka se hur det ska se ut då, vad som är bäst. Börja lätt och jobba upp tungt, eller om det då ska vara helt läkt om man då kan börja ”halv tungt” omgående.

Josef Eriksson

Tyngre Shakers
Barebells Mixlåda
Jordgubbsgröt
Tyngre Styrkelyft T-shirt
Tyngre väska
8-pack magnesium klossar
Rött Gummiband
Tyngre Shakers
Barebells Mixlåda
Jordgubbsgröt
Tyngre Styrkelyft T-shirt
Tyngre väska
8-pack magnesium klossar
Rött Gummiband

Liknande inlägg