20220803 Bänkpress EM

BÄNKPRESS EM 🇸🇪

En kort summering av Bänkpress EM som ägde rum I Buda pest, Ungern.

Jag hade en halv knackig träningsperiod innan EM. Semester, utomlands, åkte på en förkylning (igen). Men däremot en och en halv vecka innan vi skulle åka till EM så hände något. Passen blev lättare och kände mig starkare än någonsin. Sista tunga passet innan EM så gjorde jag en singel på 195 med stopp på hårda eleiko och nej, den var inte tung. Det såg ut som om det var 185kg på stången. Gick ifrån träningen då med en god känsla av att det kan bli minst 200kg på EM.

När vi sen kommer dit och jag väger mig på tisdagen så väger jag 107,6kg. Åt okej på kvällen men eftersom vi hade invägning kl 17 på tävlingsdagen så blev det en vädligt lätt frukost och ingen lunch. Det gillar inte min kropp. Men klarar sen invägningen och väger 104.10kg om jag minns rätt. En till i min klass vägde 104.10kg som sen var den som utmanande mig under tävlingen.

Vi båda gick in på samma vikt men för att jag skulle ta ledningen så gick jag 192.5kg när han gick 190kg. I tredje gick jag på säkra kortet, 195kg och då var han tvungen att gå 197.5kg för att vinna, vi hade en magkänsla som sa att han inte skulle orka det. Vi hade rätt.

Det blev guld och Europamästare i klass -105kg junior för mig.

Fantastisk upplevelse och roligt att vara med. Nu gasar vi vidare.

Thanks ⚓

Oskar Lindmark-Sahlgren

Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus
Nocco Skumtomte
Bänkpress Test Två
Tomtegröt
Breeze Mens
Minty Chocolate
Fleece Jacket
Nocco Focus

Liknande inlägg